20 Δεκ 2012

φορολογικα και αλλα


φορολογικα και αλλα 


Κατατεθηκε προς συζητηση λοιπον το πολυαναμενομενο φορολογικο, το οποιο για οσους ζουν στον πλανητη γη, ηταν αναμενομενο οτι θα επαιρνε τα κεφαλια των χαμηλων και μεσαιων στρωματων - κασσανδρα Παπαρηγα παλι το γρουσουζεψες . . .
Καταργουνται φοροαπαλλαγες παιδιων, ιατρικων εξοδων, διδακτρων, ασφαλιστικων συμβολαιων, ενοικιων και οτιδηποτε μπορει να σκεφτει καποιος, αυξανεται ο φορολογικος συντελεστης, το τελος επιτηδευματος και παει λεγοντας.
Επι του παροντος αυτο που εχει ειπωθει ειναι οτι το φορολογικο αφορα τα εισοδηματα του 2013 οποτε περα απο τις οποιες επιπλεον κρατησεις που θα γινουν στους μισθωτους αρχης γενομενης απο το Γεναρη, τα "ωφελη" του νομοσχεδιου θα τα δουμε το Μαη του 2014-ζησε Μαη μου δηλαδη θα μπορουσε να πει καποιος . 
Και γιατι να μη το πει αλλωστε, αφου ολες οι ενδειξεις λενε οτι η κυβερνηση δε θα μακροημερευσει και ο Αλεξης ειναι προ των πυλων, οποτε εκτος απο τα λεφτα που θα παρουμε πισω απο το χαρατσι της ΔΕΗ για το 2011, 2012 και μερος ισως του 2013 οπως μας εχει υποσχεθει επανειλλημενα ο "αγωνιστης" Στρατουλης και αλλοι "συντροφοι" του εκ του ΠΑΣΟΚ ορμωμενοι που ως γνωστον ο λογος τους ειναι "συμβολαιο με το λαο"  -Τι να πρωτοθυμηθεις αλλωστε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο", "στις 18 σοσιαλισμος", "μια μετοχη ο ΟΤΕ", "πρωτο νομοσχεδιο της αλλαγης η απλη αναλογικη", φερεγγυοτητα οχι μ@λ@κιες - θα καταργησει και το φορολογικο. 
-Δεν θα μπουμε στον πειρασμο να αναφερθουμε στους καθε λογης Κουρουπληδες που ψηφισαν το μνημονιο νο1 εχοντας θεσει στο λαο το προεκλογικο διλλημα "σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα" γιατι ηταν σιγουρο οτι αυτοι ηταν με τη βαρβαροτητα, αλλα και παλι ο λαος βαφτιζε κασσανδρες αυτους που του λεγαν οτι "ερχεται θυελλα" νομιζοντας οτι ψηφιζε "σοσιαλισμο"-λεμε τωρα. . .
Δυστυχως ομως οι ενδειξεις που εχουμε απο το Συριζα απο την προεκλογικη περιοδο που περασε διαψευδουν τις οποιες προσδοκιες. 
Για να το εξηγησουμε λοιπον, το καλοκαιρι που μας περασε μεταξυ των 2 εκλογων επρεπε ο λαος να υποβαλλει φορολογικες δηλωσεις με το φορολογικο καθεστως οπως αυτο ειχε τροποποιηθει απο τον Ιουνιο το 2011 στην αρχη(μειωση αφορολογητου απο 12000€ στις 8000€ καταργηση του μπονους των αποδειξεων κτλ) και το Σεπτεμβριο του 2011 στη συνεχεια οπου το αφορολογητο πηγε στις 5000€ και προστεθηκε ο φορος αλληλεγγυης(!!!!) το τελος επιτηδευματος κτλ.
Οι κυβερνησεις Παπαδημου και Πικραμενου προφανως κατ' εντολη των κομματων που τις στηριζαν και ειχαν ψηφισει τα παραπανω φορολογικα(λεγε με ΠΑΣΟΚ&ΝΔ) εδινε συνεχομενες αναβολες στην υποβολη δηλωσεων και η τελικη ημερομηνια που δοθηκε προ των εκλογων του Ιουνη ηταν 30 Ιουλη.!!!! 
Την περιοδο εκεινη που η "μαχη" της ψηφοκλοπης ηταν στο κατακορυφο τα στελεχη του Συριζα που ολο τον καιρο κατακεραυνωναν τα φορολογικα νομοσχεδια, αντι να πουν οτι εφοσον βγουν κυβερνηση οι φορολογικες δηλωσεις θα γινουν με το προηγουμενο καθεστως(12000€ αφορολογητο μπονους αποδειξεων κτλ) κατηγγειλαν την κυβερνηση οτι τους πολεμαει αθεμιτα για να βρουν αδεια ταμεια οταν θα αναλαβουν.!!!!! Κοινωνικη ευαισθησια, εεε;;;;
Μαλιστα το blog παρευρισκομενο σε μια συγκεντρωση του ΚΚΕ με ομιλητη τον Παφιλη ειχε προτεινει στο βουλευτη να θεσει το ΚΚΕ αυτο το αιτημα, δηλαδη να μην υποβαλλει ο κοσμος φορολογικες δηλωσεις εφοσον ο Συριζα ειναι προ των πυλων και εχει δοθει παραταση και ειτε να δεσμευτει ο Συριζα οτι δε θα ισχυε το τοτε φορολογικο, αλλα αυτο με το οποιο καναμε τις δηλωσεις του 2010, ειτε να ξεσκεπαστει ενα ακομα ψεμα τους, ο βουλευτης ειπε οτι θα το σκεφτουν αλλα μαλλον η προταση μας θεωρηθηκε "πολιτικαντικη"-δε μπορουμε να βρουμε αλλη εξηγηση- και ετσι το φιλολαϊκο προσωπειο του Συριζα δεν δεχτηκε ενα επιπλεον πληγμα, χωρις να πιστευουμε οτι θα εκανε και τη διαφορα. 
Οποιος παρακολουθει τις τελευταιες μερες τα στελεχη του Συριζα θα εχει προσεξει οτι οποτε τους τιθεται το ερωτημα αν θα καταργησουν το φορολογικο, περι αλλων τυρβαζουν. . .
Οποτε φιλτατε αναγνωστη οπως καταλαβαινεις σε καθε περιπτωση θα πληρωσεις και μπορει το 14 να σου μοιαζει μακρινο αλλα "ο καιρος γαρ εγγυς".
-Σε καθε περιπτωση;
-Υπαρχει η περιπτωση να ψηφισεις ΚΚΕ μαζικα και τοτε δε θα πληρωσεις αλλα αυτη η πιθανοτητα μοιαζει πολυ μικρη γιατι "ειδαμε και στη Ρωσια τι εγινε", "στην κουβα πεινανε", "θα μας κανει Β.Κορεα", "αμαν πια με αυτη την Παπαρηγα", "ολο η πλουτοκρατια, η πλουτοκρατια, μας επρηξε το ΚΚΕ" και αλλα παρομοια που τα ξερεις νερακι και στο τελος τελος, "ο θεος μας φυλαξε και δε γιναμε κομμουνιστες" . . .

Περναμε σε αλλα θεματα, αναστατωση λεει στο οικονομικο επιτελειο επειδη ενα πρωτοδικειο των Αθηνων αποφασισε οτι δεν πρεπει να πληρωνουμε το χαρατσι μεσω της ΔΕΗ αλλα να το πληρωνουμε στην εφορια. 
Τεραστια νικη που κατακτηθηκε μεσα απο αγωνες, δε θελουμε να μας φαει ο λυκος αλλα η αρκουδα . . .  
Ειναι να μη λεει μετα ο πρωθυπουργος "Είμαι με τους μικροαστούς, όχι εναντίον τους"?
Ο υπουργος οικονομικων ερωτηθει αν μπορει να ζησει ο ιδιος με 500€ και απαντησε "οχι βεβαια". Παραξενευτηκαν και εξιστανται πολλοι, αλλα ο υπουργος ειπε την αληθεια, δε μπορει να ζησει οπως εσυ γιατι θεωρει οτι αυτος ειναι πιο ανθρωπος απο σενα και δεν εχετε τα ιδια δικαιωματα και αναγκες αλλα το θεμα ειναι οτι εσυ τους επιβραβευεις σε καθε εκλογικη περιοδο οποτε την αγανακτηση σου στρεψτην στον καθρεφτη σου. . . 

εκλαψε ο Χριστοφιας μπροστα στα συνδικατα της Κυπρου για τα μετρα που αναγκαστηκε να παρει για να σωθει ο καπιταλισμος στην Κυπρο, ειναι να μην εισαι κομμουνιστης . . . - ενα τραγουδι του καζαντζιδη με τιτλο "δε σε πιστευω" λεει μεταξυ αλλων "θα κλαψω πικρα μα θα ξεχασω με τον καιρο" του το αφιερωνουμε
Πηγε λεει στη Ρωσια, πηγε στην Κινα και δε μπορεσε να δανειστει 5 ψωροδισεκατομμυρια ευρω, πανε βρε "κοροϊδο" και στη Βραζιλια, την Αργεντινη, τη Βενεζουελα οπως ο Αλεξης, που "πριν πεινασει μαγειρευει", απο εκει θα τα δανειστει ο Αλεξης τα δισεκατομμυρια οταν θα καταγγειλει το μνημονιο, για να επαναδιαπραγματευτει τη δανειακη συμβαση και να διαγραψει μερος του χρεους μεσα απο μια διεθνη συνδιασκεψη για το ευρωπαϊκο χρεος που η επιλυση του θα γινει με ορους που ισχυσαν για τη Γερμανια το 1953, τοσο απλα . . . 

παρουσιαστηκαν οι θεσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνεδριο και οι καθε λογης "αριστερουτσικοι", συνεχιζουν να καταγγελουν το κομμα για σεχταρισμο, αριστερισμο, απομονωση, διασπαστικο ρολο στο κινημα και αλλα επαισχυντα που η ηγεσια του ΚΚΕ διαπραττει-παντα αυτη η ηγεσια ρε παιδι μου μας τα χαλαει απο το 1918. . .
Η Αλεκα δικαιως απαντησε οτι δε συνεργαζομαστε με δυναμεις που πολεμησαν το ΚΚΕ και απο τις δηλωσεις της ορμωμενοι αφιερωνουμε ενα cult τραγουδακι στους καθε λογης δημοσιολογους που κοπτονται για την ενοτητα της "αριστερας".
http://www.youtube.com/watch?v=-5rASWTctNg

Η Ζωη Κωνσταντοπουλου εβγαλε παλι εκτος εαυτου μια ολοκληρη επιτροπη της βουλης οπως συνηθιζει να κανει και σε καθε τηλεθεατη που εχει τη ατυχια να την παρακολουθει, ειναι κριμα 130 χρονια μετα την ανακαλυψη του σφυριου του Γκρανβιλ να υπαρχουν γυναικες που δεν αντιμετωπιζουν επιστημονικα τα οποια φαινομενα υστεριας.

to be continued 



  
 Αναρτήθηκε από salot sor  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ