3 Ιαν 2013

Aνακοίνωση για το ΕΑΚ Κέρκυρας


Aνακοίνωση για το ΕΑΚ Κέρκυρας
Η  ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, με αφορμή και τις εξελίξεις που θέλουν την ΕΔ του ΕΑΚ Κέρκυρας με την προτροπή - οδηγία της κυβέρνησης, να επιβάλλει χαράτσι σε σωματεία σήμερα και σε πολίτες αύριο, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά  την πορεία και την τύχη που επιφυλάσσουν κυβερνώντες στις λαϊκές οικογένειες και το δικαίωμά τους στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό με στόχο και  στο να τρομοκρατήσουν και να εξαναγκάσουν το λαό να δεχτεί να πληρώσει αυτός για τη λειτουργία τους με την επιβολή «κεφαλικών φόρων.
Η πραγματικότητα σήμερα λέει πως το ΕΑΚ Κέρκυρας υπολειτουργεί (αντί 19 εργαζομένων , μόνο 7!!!), χωρίς την απαιτούμενη συντήρηση – φύλαξη, αλλά και κυρίως ΑΣΦΑΛΕΙΑ, με αποτέλεσμα να αφήνουν πεδία επιχειρηματικής δράσης (ιδιωτικά γήπεδα 5Χ5, κολυμβητήρια, ιδιωτικά γυμναστήρια κ.τ.λ.) γεγονός που οφείλεται στην πολιτική της λιτότητας και της εμπορευματοποίησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δεν οφείλεται στη λάθος διαχείριση, όπως διατείνονται παραπλανητικά οι κυβερνώντες, αλλά αποτελεί μέρος της στρατηγικής του κεφαλαίου, για αξιοποίηση κάθε τομέα προς όφελός του και για το ξεπέρασμα της κρίσης τους.
Ας θυμηθούμε πρόσφατη αποκαλυπτική τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργου Νικητιάδη, που πιστός στην «Λευκή βίβλο» για τον Αθλητισμό της ΕΕ,  δήλωνε στη Βουλή: «Γήπεδα, στάδια, κολυμβητήρια; Να μάθουν να παράγουν και χρήμα. Μπορούν να το παράξουνε. Εμείς πρέπει να δώσουμε τις κατευθύνσεις και σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει και η ΕΕ...» ενώ σήμερα ο «νυν»  κος Ιωαννίδης με περίσσια υποκρισία δηλώνει σε εκδήλωση τιμής των ολυμπιονικών από την ΕΟΕ «είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε τα κολυμβητήρια ανοιχτά χωρίς κανένας γονιός να πληρώνει για το παιδί του»
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αντιπαλέψουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που καταργεί το δικαίωμα στη δωρεάν άσκηση και άθληση για όλους. Δεν ευθύνεται ο λαός για την κρίση τους, επομένως, δεν πρέπει να δεχτεί να την πληρώσει για να ξελασπώσει η πλουτοκρατία. Οι λαϊκές οικογένειες έχουν χρέος να απειθαρχήσουν σ' αυτήν την πολιτική που υποβαθμίζει το δικαίωμά τους στη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό και όχι μόνο να αρνηθούν το χαράτσι που θέλει να επιβάλλει η διοίκηση του ΕΑΚΚ, αλλά να διεκδικήσουν σύγχρονες και ανοιχτές για όλους δωρεάν αθλητικές υποδομές. Το δρόμο της αντίστασης στο μέτρο αυτό πρέπει να ακολουθήσουν και οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων και όχι να βάλουν πλάτη για να εισπραχθεί το χαράτσι σε βάρος αθλούμενων και νεολαίας. Κανένας παράγοντας σωματείου, αθλητές, εργαζόμενοι του χώρου, γονείς κ.τ.λ. δεν πρέπει να ανεχθεί να του φορτώσουν ένα ακόμη «χαράτσι» στις πλάτες του. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα για την κρίση τους, επομένως δεν πρέπει να την πληρώσουν.
Σήμερα όσο ποτέ γίνεται αναγκαιότητα η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ από την καπιταλιστική κρίση με Λαϊκή Εξουσία - Οικονομία. Όπου η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός ενταγμένα στον πανεθνικό σχεδιασμό θα εξασφαλίζονται δωρεάν για όλο το λαό μέσω ενός Ενιαίου Δημόσιου φορέα που θα έχει την ευθύνη του σχεδιασμού, της οργάνωσης και της υλοποίησης του προγράμματος άσκησης και άθλησης, καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Είναι αναγκαίο σήμερα οι ριζοσπαστικές δυνάμεις στον αθλητισμό με βάση την κοινωνική αφετηρία και τη δράση τους στο κίνημα, να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, οργανώνοντας την πάλη από τα κάτω, με συνελεύσεις σε μεγάλους αθλητικούς χώρους, με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε συνοικία, για δωρεάν σωματική άθληση και άσκηση, για αθλητικές υποδομές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι προς όφελος του κεφαλαίου. Να συστρατευθούν στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική και να εντάξουν την πάλη τους στην προοπτική για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης αυτόν της Λαϊκής Εξουσίας - Οικονομίας.
Να απαιτήσουν:
  • Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων όλων των ΕΑΚ.
  • Άμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΑΚΚ.
  • Να καταργηθεί –όπου εφαρμόζεται-το «χαράτσι» σε αθλούμενους και αθλητικά σωματεία για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Κανένας χορηγός και ιδιώτης μέσα στους αθλητικούς χώρους.
  • Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων, όπου θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης, της σχεδίασης και της υλοποίησης τέτοιων έργων.
  • Δήμευση με κρατικά κονδύλια ελεύθερων χώρων για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις αθλητικές ομοσπονδίες, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
  • Σωματική άσκηση δωρεάν με σύγχρονες υποδομές για όλους
  • Να υιοθετηθούν από την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς (Δήμο - Περιφέρεια) τα πορίσματα του συνεδρίου των Κερκυραίων γυμναστών για τις αθλητικές υποδομές στο νησί (Μάης 2010)

Κέρκυρα 03-01-2013
 Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ