17 Ιαν 2013

Στο πιάτο τα γερασμένα άλογα;


Στο πιάτο τα γερασμένα άλογα;
Κοτόπουλα με διοξίνες, αυγά που όταν βράσουν αναπηδούν σαν μπάλες, μολυσμένες φράουλες και λαχανικά, μεταχειρισμένα λάδια αυτοκινήτου σε ζωοτροφές, «εμπλουτισμένο» με ορυκτέλαια ηλιέλαιο και τώρα στη βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Tescο «μπιφτέκια βοδινού» που περιείχαν και ...αλογίσιο κρέας.
Το τελευταίο κρούσμα βγήκε στο φως όταν η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε σε 27 βοδινά μπιφτέκια της συγκεκριμένης εταιρείας βρήκε ότι τα δέκα περιείχαν ίχνη DNA αλόγου, μέχρι και 29% ενώ τα 23 περιείχαν και ίχνη χοιρινού DNA. Η Tesco μετά την αποκάλυψη, απέσυρε ποσότητα μπιφτεκιών από τα καταστήματά της σε Ιρλανδία και Βρετανία. Ερευνα πραγματοποιείται για το πώς κατέληξε στα μπιφτέκια το αλογίσιο κρέας. Τα ερωτηματικά, ωστόσο, για την προέλευσή του και κυρίως για την ποιότητά του είναι πολλά, και μάλλον παραπέμπουν σε ...πηγή που δεν θα κόστισε και πολύ στους καπιταλιστές. Και αυτό γιατί, σε κανονικές συνθήκες, το κρέας αλόγου είναι πολύ ακριβότερο από το βοδινό, δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία άσχετα αν για πολιτισμικούς λόγους δεν τρώγεται στη Βρετανία, την Ιρλανδία ή άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ