11 Φεβ 2013

Σημεία από τη συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γουλή





Σημεία από τη συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γουλή
Ο απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειακού Συμβουλίου αποδεικνύει  την πλήρη ταύτιση της Περιφερειακής αρχής ΝΔ – ΛΑΟΣ με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -Παπαδήμου αλλά και της σημερινής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.
Και το έτος 2012 η Περιφερειακή Αρχή υλοποίησε της αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ π.χ.: 
·       Προσπάθησε να υλοποιήσει τον νόμο Καλλικράτη που αποτελεί βασικό εργαλείο για το πέρασμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.
·       Συνέβαλε έτσι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων προωθώντας τα λεγόμενα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας 5μηνης διάρκειας με εξευτελιστικούς μισθούς αντί να απαιτήσει θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
·       Δεν διεκδίκησε από την κυβέρνηση ούτε τα ποσά που η ίδια η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για το 2012.
·       Αγνόησε (παρότι επανειλημμένα εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση το είχαμε προτείνει) την διόρθωση – επισκευή βασικών υποδομών όπως είναι οι επαρχιακοί δρόμοι και τα λιμάνια: Μαθρακίου – Αγ. Σταφάνου Αυλιωτών, Οθωνών – Λευκίμμης – Πεντατίου.
·       Δεν έκανε τίποτα για την διεκδίκηση κονδυλίων για το Αγροτικό Οδικό δίκτυο των νησιών που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Η παραδοχή της αδράνειας της Περιφέρειας συνοδεύεται από δικαιολογίες για την απαράδεκτη κυβερνητική στάση και την επίκληση της έλλειψης χρημάτων και πόρων λόγω της καπιταλιστικής κρίσης.
Απαιτείται διεκδίκηση από κυβέρνηση και ΕΕ, ρήξη και σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΕΕ. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει η Περιφερειακή Αρχή αλλά μπορεί να γίνει μόνο με την κινητοποίηση του λαού και των φορέων του.
      
Κέρκυρα, 11/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ