18 Απρ 2013

Με το δόγμα «Νόμος και Τάξη»


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με το δόγμα «Νόμος και Τάξη» προσπαθεί η κυβέρνηση να φιμώσει τη λαϊκή δράση, να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, να τρομοκρατήσει  τους εργαζόμενους για να προχωρήσει απρόσκοπτα την αντιλαϊκή της πολιτική. Σχεδόν καθημερινά έχουμε δίκες αγωνιστών, γιατί υπερασπίστηκαν τους συναδέλφους τους πχ. Τζάμπο, Μεσογγή, Μπελβεντέρε, έχουμε βιομηχανία μηνύσεων στους αγωνιστές που υπερασπίστηκαν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων από τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης ή από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, προσαγωγές φοιτητών που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμα τους να σπουδάσουν αξιοπρεπώς κ.α. Για άλλη μια φορά σέρνονται στα δικαστήρια Λευκιμμιώτες που αγωνίστηκαν για να μη δημιουργηθεί ο παράνομος ΧΥΤΑ στα «Μεσοράχια».
Σήμερα αποδεικνύεται ότι οι αγώνες που έκαναν οι Λευκιμμιώτες και όλος ο Κερκυραϊκός λαός ήταν δικαιολογημένοι και αποτελεσματικοί αφού ο ΧΥΤΑ δεν λειτούργησε χάρη  στους αγώνες μας που απέδειξαν ότι είναι παράνομος και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Κανείς όμως δεν στράφηκε να εξετάσει τις παρανομίες του ΧΥΤΑ και να αποδώσει ευθύνες σε όσους τις έχουν.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς αύριο το πρωί στα δικαστήρια να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους Λευκιμμιώτες, και σε όσους αγωνιστές τους συμπαραστάθηκαν. Να σταματήσουν τώρα οι μαζικές διώξεις.

Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ
Κέρκυρα 18 Απρίλη 2013




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ