21 Σεπ 2013

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο βήμα του 39ου Φεστιβάλ.
«Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια θέλουμε να εκφράσουμε, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος, στους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες που ακούραστα, με μεράκι, αισιοδοξία και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη για να φτάσει το μήνυμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" πλατιά στη νεολαία, στα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες καλλιτέχνες δημιουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Καλωσορίζουμε τις αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών, αριστερών εργατικών οργανώσεων νεολαίας από όλο τον κόσμο που βρίσκονται μαζί μας.
Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε την αντιπροσωπεία της Συριακής Κομμουνιστικής Νεολαίας που δίνει μάχη σε δύσκολες συνθήκες.
Σε όλους εσάς τους νέους και τις νέες όλων των ηλικιών: Από τα παιδιά, που ήρθαν με τις μανάδες τους στα καροτσάκια, μέχρι τους πάντα νεολαίους αγωνιστές της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της γενιάς του 114, της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, της αντιδικτατορικής πάλης και όλων των μετέπειτα ταξικών εργατικών λαϊκών αγώνων της μεταπολίτευσης, τους σημερινούς αγωνιστές για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, απευθύνουμε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ θερμό χαιρετισμό.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δηλώνουν όπως πάντα "παρών"!
Σήμερα ακόμα πιο δυνατά, πιο ορμητικά, πιο μαχητικά!
Εξοπλισμένοι με τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου μας.
Με ομόφωνα ψηφισμένο το νέο Πρόγραμμά του που χαράσσει τη μοναδική ρεαλιστική επαναστατική γραμμή πάλης, που οδηγεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών στην πάλη για τη διεκδίκηση, κατάκτηση και οικοδόμηση της δικής του ανώτερης κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, νέοι και νέες,
Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μέσα στην ιστορική συνέχεια του ΚΚΕ.
Ριχνόμαστε πρωτοπόρα στη μάχη των ιδεών, εξοπλισμένοι με σύγχρονο Πρόγραμμα, καταστάλαγμα μελέτης και πολύχρονης πείρας.
Ριχνόμαστε στην πάλη για την αναζωογόνηση, την ανασυγκρότηση και άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική γραμμή, πιο έμπειροι και ετοιμοπόλεμοι.
Ριχνόμαστε στη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τη θωράκισή τους, για να μπορεί το Κόμμα να εκπληρώνει την πρωτοπόρα αποστολή και το ρόλο του κάτω από όλες τις συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε δυσκολίες και στροφές, καμπές της πάλης. Κόμμα "παντός καιρού", ριζωμένο μέσα στους τόπους δουλειάς, μόρφωσης, μαθητείας, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο που υποφέρει.
Το ΚΚΕ μπορεί να αυξήσει το κύρος και τη δύναμή του ανάμεσα στη νεολαία. Καθοριστικός ο ρόλος εδώ των χιλιάδων μελών, στελεχών και φίλων της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Και γιατί επιβεβαιωθήκαμε, και γιατί τα λόγια και τα έργα μας έχουν συνέπεια, και γιατί ξέρουμε πώς και πού πάμε.
Προϋπόθεση η ενίσχυση του κύρους και της πρωτοπόρας δράσης των μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέσα από τη βελτίωση της συλλογικής ζωής και δράσης των Κομματικών Οργανώσεων, με βάση το νέο Καταστατικό μας, με την ανύψωση του ιδεολογικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του και κυρίως μέσα από μια πιο ουσιαστική σχέση επικοινωνίας με τους φίλους, τους οπαδούς, τους απλούς εργάτες και εργάτριες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα κατάματα. Μελετάμε τις εξελίξεις, βγάζουμε συμπεράσματα, προχωράμε μπροστά! Με την ίδια πάντα σταθερότητα και συνέπεια. Με την ίδια πάντα σημαία υψωμένη, της ταξικής πάλης, την κόκκινη σημαία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
Δεν μαϊμουδίζουμε, δεν κλέβουμε συνθήματα, θέσεις, για να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε μας βολεύει, όταν μας βολεύει, όπου μας βολεύει, όπως μας βολεύει, μόνο και μόνο για να τα διαστρεβλώσουμε, να τα αποστεώσουμε από το επαναστατικό, λαϊκό περιεχόμενό τους, για να τα σερβίρουμε ξαναζεσταμένα, προκειμένου να κερδίσουμε εντυπώσεις.
Δεν πρόκειται να γίνουμε σαν άλλα πολιτικά κόμματα, να γίνουμε μεγαλύτεροι ή μικρότεροι συντελεστές του νέου διπολισμού που χτίζεται, με όλα τα παλιά φθαρμένα υλικά του παλιού δικομματισμού, που γνωρίσαμε πολύ καλά χρόνια τώρα, τόσο από τους κυβερνώντες σήμερα, όσο και τους όψιμους νέους σοσιαλδημοκράτες, που αποδεικνύουν όλο και περισσότερο καθημερινά ότι δεν έχουν ιερό και όσιο, έστω κι αν ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα ο ίδιος ο λαός που τώρα μπορεί να τους δίνει περίοδο χάριτος και δοκιμασίας, πολύ σύντομα θα ανακαλύψει πόσο τραγικά ξεγελάστηκε για μια ακόμα φορά.
Μπορεί και πρέπει να διευρυνθεί η εργατική, η λαϊκή πρωτοπορία, που δεν θα πέσει πάλι στην παγίδα. Οι προδομένοι εργαζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ των προηγούμενων χρόνων δεν πρέπει να πέσουν στο δόκανο της αναμόρφωσης, της αναστύλωσης περίπου του ίδιου σκηνικού, με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ.
Θα χάσουμε μόνο κι άλλη δεκαετία, θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο σε επικίνδυνους καιρούς για το λαό. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί των ατέλειωτων μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων της άρχουσας τάξης, που έχει την πραγματική εξουσία, των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλες και Φίλοι,
Αυτή την ώρα που ο καθένας και η καθεμιά δίνει τη μάχη της επιβίωσης, δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, βλέπει μπροστά αβέβαιο και σκοτεινό το μέλλον για τα παιδιά του και την ίδια στιγμή σκέφτεται "δεν πάει άλλο",
το ΚΚΕ με αγωνιστική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα λέει:
Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.
Το σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ, "Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη", αποτυπώνει με τα λόγια του ποιητή το κάλεσμα των κομμουνιστών στο λαό μας που υποφέρει, που ψάχνει τρόπο να ξεφύγει από την ανεργία, την πείνα και τη φτώχεια…
Διαβάστε όλη την ομιλία στο 902.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ