21 Σεπ 2013

Κυβερνητική καταστολή σε ΛΑΡΚΟ και ΕΡΤ3

Κυβερνητική καταστολή σε ΛΑΡΚΟ και ΕΡΤ3
Επίθεση στους απεργούς εργάτες της Λάρυμνας και παράταξη των ΜΑΤ έξω από την κρατική ραδιοτηλεόραση στη Θεσσαλονίκη
Από την επίθεση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στο ύψος της γέφυρας Μαρτίνου
Eurokinissi
Με ΜΑΤ, χημικά και δακρυγόνα αντιμετωπίστηκαν χτες το πρωί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, επιχείρησαν συμβολική κινητοποίηση επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής στο κεφάλι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.
Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τοΠΑΜΕ, το οποίο σημειώνει:«Με εντολή της κυβέρνησης τα ΜΑΤ χτύπησαν σήμερα τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο στόχος για ιδιωτικοποίηση ή ακόμα και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ συνοδεύεται με καταστολή και ξύλο στους εργαζόμενους. Η λύσσα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της ενάντια στους εργατικούς αγώνες να αποκρουστεί σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη από όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς. Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, μαζί με τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ. Οι εμφανιζόμενες «κρατικές ενισχύσεις» στις τρεις εταιρείες, που χρησιμοποιούνται σαν μέσο πίεσης στους εργαζόμενους να δεχτούν τετελεσμένα, ήταν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ.
Εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους, συνδικάτα του νομού Αχαΐας διοργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ΕΒΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, την Πέμπτη 3 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο. Την κοινή ανακοίνωση συνυπογράφουν τα Σωματεία:
Οικοδόμων Αιγίου και Πάτρας, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εργαζομένων ΥΕΘΑ - Εργοστασίου Αραξου, ΟΤΑ Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», «COCA-COLA 3Ε» Πάτρας, Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αχαΐας, Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Αχαΐας, Εμποροϋπαλλήλων, Μετάλλου, «Frigoclas» «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», Ιματισμού, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, που προμηνύει εξελίξεις σε βάρος συνολικά των εργαζόμενων της ΕΡΤ, αστυνομικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί από χτες έξω από το κτίριο διοίκησης της ΕΡΤ3 και τα στούντιο του «9,58». Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εκπέμπουν το πρόγραμμα τους από τα στούντιο της ΕΡΤ3 και τις εγκαταστάσεις του «102 fm».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ