8 Νοε 2013

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα πέσει η κυβέρνηση": Αλέξης Τσίπρας, δηλώσεις στη ΔΕΘ, 15 Σεπτέμβρη 2013

"Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα πέσει η κυβέρνηση": Αλέξης Τσίπρας, δηλώσεις στη ΔΕΘ, 15 Σεπτέμβρη 2013



Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες, είπα. Όχι εσείς.

κ. ΑΤΖΟΛΕΤΟΣ («ΣΚΑΪ»): Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να γυρίσω δυο μήνες πίσω, όταν είχε ανακύψει το θέμα με την ΕΡΤ στη Βουλή. Τότε είχε προκληθεί ένας αναβρασμός στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που τελικά οδήγησε στην αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την κυβέρνηση, βολές κατά της κυβέρνησης τότε, υπήρχε ένα ρήγμα, υπήρχε μια ευκαιρία από σας να καταθέσετε πρόταση μομφής.

Κάποιοι είπαν τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έκανε ένα βήμα πίσω. Θα ήθελα κατ' αρχήν να το σχολιάσετε αυτό και αν μπορείτε να μου απαντήσετε στην ερώτηση πότε σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σημαντικό όπλο που έχετε στο Κοινοβούλιο, την πρόταση μομφής, που και θα προκαλέσει μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή αλλά θα φέρει και τον Πρωθυπουργό να σας απαντήσει, ο οποίος όπως λέτε, φυγομαχεί.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα πέσει αν καταθέσουμε πρόταση μομφής ή προκαλέσουμε μια συζήτηση στη Βουλή. Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει μέσα από τους αγώνες, επαναλαμβάνω, των εργαζομένων, τους αγώνες των ανέργων, της νέας γενιάς και όχι μέσα από συζητήσεις, όσο και αν αυτές είναι σημαντικές, δεν τις υποτιμώ, μέσα στο Κοινοβούλιο.

Τα κοινοβουλευτικά μας όπλα θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν εμείς κρίνουμε ότι θα υπάρχουν πιθανότητες για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Όμως τα κοινοβουλευτικά μας όπλα δε θα τα εξαντλήσουμε, ούτε θα σερβίρουμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους, τη δυνατότητα να τους δώσουμε άλλοθι και διέξοδο όταν βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές.
Αυγή
Για το γιατί κάτι που αποκλήθηκε "αυταπάτη" πριν δυο μήνες προβάλλεται τώρα ως "έξυπνη τακτική", τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες. Ωστόσο, βρήκα ενδιαφέρον στην κατεύθυνση της εξήγησης το σχόλιο που έκανε για το θέμα το "Σφυροδρέπανο":
Εν τω μεταξύ ο σύριζα επέδειξε σήμερα απαράμιλλο κοινοβουλευτικό κρετινισμό, πετυχαίνοντας με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Να αδειάσει τις κινηματικές διαδικασίες, που περνάνε σε δεύτερο πλάνο και να δώσει σωσίβιο σωτηρίας στο σαμαρά εν όψει του νόμου για το φόρο των ακινήτων. Όλα στο βωμό της εκλογικής εντυπωσιοθηρίας. Εύγε κι εις ανώτερα
Πηγή: Lenin reoladed

Σημαντικό και ένα ακόμη σχόλιο από το "Μπρεζνιεφικό απολίθωμα", πάνω στο ζήτημα:
Στο δελτίο του star σήμερα η Κάτια Μακρή το πήγε ακόμα πιο μακριά κι υπονόησε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι ο σύριζα μπορεί να θέλει να συσπειρώσει τώρα την κυβέρνηση, για να φτάσουν ως τις ευρωεκλογές και να πάνε μετά σε εθνικές εκλογές, με τον αέρα της νίκης που θεωρεί πως θα έχει. Ο συλλογισμός αυτός προσωπικά με βρίσκει μάλλον σύμφωνο. Και το εκπληκτικό τελικό συμπέρασμα είναι πως ο σύριζα υποτάσσοντας τα πάντα στην εκλογική του τακτική, αυτή τη στιγμή θέλει σταθερότητα κι ασκεί το αντιπολιτευτικό του έργο ως υπεύθυνο αστικό κόμμα με την τακτική του ώριμου φρούτου (που δεν έχει ωριμάσει ακόμα αρκετά). Ακόμα κι αν αυτό δίνει προσωρινά διέξοδο στην κυβέρνηση. Ο σύριζα κατάφερε να μεταφέρει τον πυρήνα των εξελίξεων από το κινηματικό πεδίο στον.. ιερό ναό της δημοκρατίας -η οποία μην ξεχνάμε πως απειλείται και βρίσκεται στο στόχαστρο, ό,τι κι αν γίνεται τις τελευταίες μέρες, από τη δολοφονία των χρυσαυγιτών, ως το χτύπημα της ερτ. Και την ίδια στιγμή η καλύτερη (αστική) δημοκρατία που είχαμε ποτέ, λειτουργεί στην εντέλεια ως προς το ταξικό της περιεχόμενο και τους σκοπούς της.
Εν τω μεταξύ, τους κράζει μέχρι και ο ...Αλαβάνος!

Βλέπε ακόμη:
Ευκαιρία «αναβάπτισης» βλέπει η συγκυβέρνηση
Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Ορέγεται το μπόνους που ... θα καταργούσε
"Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έσωσε" λέει...η κυβέρνηση (μετά τη σωτήρια -για την ίδια- πρόταση μομφής του Τσίπρα)
ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
To KKE θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας-Διαστρέβλωση από κανάλια
Αναρτήθηκε από TRASH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ