3 Νοε 2013

Αγορά χρυσού στα σούπερ μάρκετ: ο λαδέμπορας της Κατοχής ξανάρχεται...

Αγορά χρυσού στα σούπερ μάρκετ: ο λαδέμπορας της Κατοχής ξανάρχεται...




Ο λαδέμπορος, ο μαυραγορίτης της Κατοχής ξανάρχεται αλλά μεταλλαγμένος! Τώρα δεν κάνει τη δουλειά του στο ημίφως, αλλά κάτω από το λαμπερό φως των πολυκαταστημάτων, νόμιμα και με ταμειακή μηχανή! Και επιπλέον, οι πελάτες του τον «λατρεύουν» αφού τους εξασφαλίζει ταχύτητα, εξυπηρέτηση και θέση πάρκινγκ.
Aπό τη μια οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ επιδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία τους επιτρέποντάς μας να αφήνουμε στους ειδικούς κάδους τους τρόφιμα για τους φτωχούς ή παρέχουν έκπτωση 10% (στα τυριά) για τους ανέργους. Από την άλλη μας διευκολύνουν να πουλήσουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και ύστερα να αγοράσουμε τα απαραίτητα.Το γύρο του Διαδικτύου έκανε η είδηση που πρωτοδημοσιεύτηκε στο fpress.gr για τη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων στα σούπερ μάρκετ.
Πρώτη εγκαινίασε αυτή την πρακτική η αλυσίδα Carrefour-Μαρινόπουλος και, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας Goldbuyer που έχει 750 καταστήματα και πάγκους σε όλο τον κόσμο:
«…οι πελάτες λατρεύουν την ευκολία με την οποία μπορούν να πουλήσουν τα χρυσά τους αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον».
Στα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πλέον και τα οποία πρόθυμα αγοράζει η Goldbuyers, συγκαταλέγονται: «γαμήλιες βέρες, δαχτυλίδια αραββώνων, βώλοι και ράβδοι (χρυσού), ασημένια κοσμήματα, μενταγιόν κ.ά.»
Μαθαίνουμε επίσης ότι «τα γειτονικά καταστήματα λιανικής λατρεύουν την πρακτική παροχής άμεσης μετρητών της εταιρείας μας, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας έχουν περισσότερα χρήματα να διαθέσουν αλλού· έτσι, υποστηρίζουμε με τον πιο θετικό τρόπο τις υπόλοιπες τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική βιομηχανία». Με άλλα λόγια, πουλάμε το χρυσό μας σταυρουδάκι για την ανάπτυξη, ρε γαμώ το!
Αναρωτιόμαστε αν οι πάγκοι της Goldbuyers δέχονται και χρυσά δόντια. Και αν ναι, μήπως θα πρέπει να στήσουν μια πρόχειρη καρέκλα οδοντογιατρού ώστε το δόντι του πελάτη να αφαιρείται ανώδυνα και επιτόπου;
Τώρα πια μπορούμε να παραφράσουμε το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπὶ τῆς γῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται διορύσσουσι καὶ κλέπτουσι· θησαυρίζετε δὲ ὑμῖν θησαυροὺς ἐν οὐρανῷ». Δηλαδή, μη θησαυρίζετε για τον εαυτό σας θησαυρούς στη γη όπου ο σκόρος και η σαπίλα τούς καταστρέφουν και όπου οι κλέφτες μπουκάρουν και τους κλέβουν). Φέρτε τους θησαυρούς σας στην Goldbuyers και φύγετε έχοντας αποκτήσει έναv τενεκέ λάδι και πέντε κιλά όσπρια Τουρκίας…

mao.gr
Αναρτήθηκε από Οικοδόμος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ