20 Ιαν 2014

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας!

 Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας!

Το προεδρείο του 2ου συνεδρίου του ΚΚ Ιταλίας
Την Κυριακή 19 Γενάρη ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του κόμματος «Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα», το οποίο διεξήχθη στη Ρώμη από τις 17 έως τις 19 Γενάρη. Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία επίσης συμμετείχε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος σύνεδροι από όλη την Ιταλία και χαιρέτισε εκπρόσωπος από τοΜέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC). Το σώμα του Συνεδρίου ψήφισε τις Θέσεις του απερχόμενου καθοδηγητικού οργάνου, εξέλεξε τα νέα καθοδηγητικά όργανα και αποφάσισε τη μετονομασία του κόμματος σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας. Γενικός Γραμματέας επανεκλέχθηκε ο Μάρκο Ρίτσο.

Στις εργασίες του Συνεδρίου παρευρέθησαν η πρέσβειρα της Κούβας, ο πρέσβης της Βενεζουέλας, και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Επίσης, χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν 46 Κομμουνιστικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, το Κέντρο Λαϊκής Ενημέρωσης -resistenze.org, καθώς και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.


Το πλήρες κείμενο από τον χαιρετισμό του ΓΓ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα, θα το βρείτε στο 902 από 
όπου και η είδηση.

Δείτε απόσπασμα από το χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα στο συνέδριο
(Φαρσί το παρλάρει ο Μητσάρας το Ιταλιάνικο..., ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ