10 Φεβ 2014

Αιτήματα της Κάτω Παυλιάνας προς τον Αντιδήμαρχο νότιας Κέρκυρας

Αιτήματα της Κάτω Παυλιάνας προς τον Αντιδήμαρχο νότιας Κέρκυρας Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

katopavliana
Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Παυλιάνας μετά από σχετικό αίτημα με τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Μοναστηριώτη στις εγκαταστάσεις του πρώην δήμου Μελιτειέων.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα με αιτήματα του συλλόγου μας που έχουν να κάνουν κυρίως με ζητήματα εγκαταστάσεων όπου εδρεύει ο σύλλογος, θέματα λειτουργικών αναγκών του συλλόγου και ενίσχυσης πολιτιστικών του δράσεων.     
  Στην βάση των θεμάτων που τέθηκαν η τοποθέτηση του κυρίου Αντιδημάρχου εξ αρχής ήταν ειλικρινής και ξεκάθαρη για το γεγονός ότι οι οικονομικές δυνατότητες της δημοτικής αρχής είναι περιορισμένες, αλλά μέσα στα πλαίσια αυτά θα γίνει προσπάθεια να διευθετηθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τουλάχιστον ένα μέρος από τα αιτούμενα ζητήματα.
  Από την πλευρά του συλλόγου τονίστηκε ότι ναι μεν υπάρχει αντίληψη της κατάστασης αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση της δημοτικής αρχής απέναντι σε μία κοινότητα όπως η Κάτω Παυλιάνα όπου δεν έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ όμως οι κάτοικοι της κοινότητας φορολογούνται άγρια και πληρώνουν ανελλιπώς τα δημοτικά τέλη.
  Τονίστηκε επίσης ότι ίσως είναι από τα μοναδικά μέρη του νησιού που δεν υπάρχουν ή δεν έχουν διαμορφωθεί κοινόχρηστοι χώροι συγκέντρωσης και ψυχαγωγίας των κατοίκων όπως πλατεία, πολιτιστικό στέκι κ.λ.π. με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι κάτοικοι του χωριού όλων των ηλικιών στην απομόνωση του σπιτιού τους και σε ατομικές λύσεις διεξόδου.
  Στο σημείο αυτό υπήρξε παραδοχή από πλευρά του αντιδημάρχου ότι όντως η κοινότητα της Κάτω Παυλιάνας από πλευράς παρεμβάσεων δεν έχει προσεχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.
  Με γνώμονα λοιπόν την υπάρχουσα κατάσταση γίνεται από την πλευρά του συλλόγου μία συλλογική προσπάθεια για να ξεπεραστούν αρχικά τα λειτουργικά τουλάχιστον εμπόδια και να μπουν οι βάσεις για  περαιτέρω παρεμβάσεις. Παρ όλες αυτές τις δυσκολίες όμως ο σύλλογος προσπάθησε με ίδιες δυνάμεις να πραγματοποιήσει δύο σημαντικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα όπως ήταν η εκδήλωση της κοπής της πίτας όπου εκτός των άλλων μοιράστηκαν σε 114 παιδιά που κατάγονται από την  Κάτω Παυλίανα 63 βιβλία και 51 παιχνίδια και η πολύ σημαντική εκδήλωση από πλευράς περιεχομένου για τα ναρκωτικά.
   Στόχος του συλλόγου είναι να δοθεί διέξοδο στην σκληρή καθημερινότητα των κατοίκων και να γίνει το χωρίο πόλος έλξης για τα παιδιά κυρίως που κατάγονται από αυτό.
  Τέλος η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση του Αντιδημάρχου ότι θα γίνει προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα περισσότερα από τα θέματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στις εγκαταστάσεις του πολιτιστικού συλλόγου συνεργείο αποτελούμενο από δύο τεχνίτες για την αποκατάσταση των φθορών στις εγκαταστάσεις των υποδομών και την διαμόρφωση των χώρων και παράλληλα ζήτησε λίστα των υλικών που θα χρειαστούν.       


Η επιστολή – υπόμνημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Καυλιάνας


Κύριε Αντιδήμαρχε, με αφορμή την σημερινή μας συνάντηση, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας σας καταθέτει ένα πλαίσιο αιτημάτων που έχουν σχέση με την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών του πολιτιστικού μας συλλόγου, καθώς επίσης με μικρο επισκευαστικές παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές, την αποκατάσταση φθορών και μικρο παρεμβάσεων στον προαύλιο χώρο του σχολείου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του ΚΤΕΛ της Κάτω Παυλιάνας, ποιό συγκεκριμένα:

            Άμεσες λειτουργικές ανάγκες συλλόγου
•    Βιβλιοθήκη.  
•    50 καρέκλες και 8 τουλάχιστον τραπεζάκια εσωτερικού χώρου.
•    Ντουλάπες αρχειοθέτησης και φύλαξης εγγράφων.
•    Ηλεκτρονικό υπολογιστή & Εκτυπωτή.
•    Φωτοτυπικό μηχάνημα.
Σημείωση: Για λόγους αισθητικής και φυσιογνωμίας του χώρου τα παραπάνω έπιπλα θα ήταν προτιμότερο να είναι από ξύλο.

  Συντήρηση εσωτερικού & εξωτερικού χώρου αίθουσας συλλόγου.  
    Η αίθουσα όπου γίνονται οι δράσεις του συλλόγου μας χρειάζεται:
•    Εσωτερικά ανανέωση του χρωματισμού των τοίχων και των ξύλινων κουφωμάτων.
•    Επισκευή υπαρχόντων κουφωμάτων από αλουμίνιο.
•    Επέκταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στον χώρο της αίθουσας λόγω απουσίας μπριζών και αντικατάσταση φθαρμένων εσωτερικών και εξωτερικών καλωδίων.
•    Εξωτερικά την επισκευή και αποκατάσταση σαθρών τοιχωμάτων κυρίως στο πρεβάζι πάνω από τα κυρίως παράθυρα και την τοποθέτηση κεραμιδιών για την στεγανοποίηση του.
•    Γενική ανακαίνιση των εξωτερικών χώρων υγιεινής W.C. λόγω συνολικής φθοράς των υποδομών.

Διαμόρφωση εξωτερικού προαύλιου χώρου
•    Συντήρηση των υπαρχόντων σταθερών καθισμάτων ( παγκάκια ) & τοποθέτηση νέων περιμετρικά του προαύλιου χώρου.
•    Δενδροφύτευση και ανανέωση καλλωπιστικών φυτών.

Αποκατάσταση φθορών σε υποδομές ψυχαγωγίας και άθλησης.
•    Συντήρηση και αποκατάσταση φθορών στις υποδομές της παιδικής χαράς.
•    Συντήρηση και αποκατάσταση φθορών αθλητικών υποδομών ( μπασκέτες ).

Τοποθέτηση 2 στεγασμένων στάσεων επιβίβασης & αποβίβασης επιβατών του ΚΤΕΛ
                  Σημείωση: Αποτελούμε την μοναδική εξαίρεση ως κοινότητα σε σχέση με τις όμορες
                  κοινότητες του δήμου Μελιτιαίων όπου απουσιάζουν παντελώς οι στεγασμένες στάσεις.  

Οικονομική ενίσχυση για την στήριξη πολιτιστικών και εθιμικών δράσεων του συλλόγου την περίοδο της αποκριάς ( Βραδιά τσικνοπέμπτης, βραδινές σατιρικές μασκαράτες, κούλουμα, κατασκευή και πέταγμα χαρταετών κ.λ.π ).       
       Κύριε Αντιδήμαρχε, έχοντας υπόψη:
•    Την οικονομική δυσπραγία του δήμου, αλλά παράλληλα όμως και την απουσία για μία μεγάλη χρονική περίοδο παρεμβάσεων του δήμου σε σχέση με ανάγκες του τόπου μας και των κατοίκων του όπως οι προαναφερόμενες, που δεν αποτελούν υπερβολή απαιτήσεων αλλά ικανοποίηση  στοιχειωδών αναγκών.  
•    Ότι οι γενικότερες και συνολικές ανάγκες του τόπου μας και των κατοίκων του δεν εξαντλούνται μόνο στα παραπάνω.  
 Ζητάμε από μέρους σας:
•    Την άμεση ανταπόκριση και την προώθηση λύσεων για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων με σειρά προτεραιότητας αν αυτό κρίνεται αναγκαίο.
•    Την αδιάλειπτη συνεργασία για την αντιμετώπιση και όλων όσων ακόμη προβλημάτων υπάρχουν και απασχολούν του τόπο μας .
    Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Παυλιάνας με αφορμή την σημερινή μας συνάντηση εκφράζει την ευαρέσκεια του για την ανταπόκριση σας, και δηλώνει την προθυμία του για ειλικρινή και υπεύθυνη συνεργασία μαζί σας με σκοπό να δοθούν λύσεις στα απλά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων του χωρίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ