25 Μαρ 2014

Οι Eponymous-Anonymous και η «Παγκόσμια Άνοιξη» (Global Spring)

 Οι Eponymous-Anonymous και η «Παγκόσμια Άνοιξη» (Global Spring)

Οπαδός της αντιπολίτευσης φορώντας μάσκα
 σύμβολο των Anonymous. Το σύμβολο των ουκρανών 
νεοναζιστών στο πάνω μέρος της μάσκας
Αναδημοσίευση από το σάιτ
 "αντιπαγκοσμιο-
ποίηση", με τις γνωστές επιφυλάξεις που διατηρούμε τόσο για τον ίδιο το όρο "παγκοσμιοποίηση" (εμείς ως "ιμπεριαλισμό" το γνωρίζουμε), όσο και και για συνακόλουθα περί "υπερεθνικής ελίτ" που αναφέρονται στο σχόλιο (και πάλι είναι ο "ιμπεριαλισμός"). Παρά τις επιφυλάξεις αυτές το αναδημοσιεύουμε ως έχει.
_________
Σχόλιο :
«Παγκόσμια Δράση Αφύπνισης» ετοιμάζουν οι λεγόμενοι «Anonymous» σε συνεργασία με ένα «Κύμα Δράσης» (Wave ofAction), κομμένη και ραμμένη στα πρότυπα των λεγόμενων «Psy Ops» (δηλαδή επιχειρήσεων «ψυχολογικής χειραγώγησης») που διεξάγει η Υπερεθνική (Υ/Ε) και σιωνιστική Ελίτ (Σ/Ε) ανά τον κόσμο.

Τα «Psy Ops» είναι μια έννοια που χρησιμοποιούν κυρίως γεωπολιτικοί αναλυτές που δίνουν συχνά υπερβολική βάση στο «ψυχολογικό» στοιχείο που θυμίζει συνωμοσίες τύπου «Σοκ και Δέος» κάποιων μοχθηρών εγκεφάλων κλπ., όπως αυτές που περιγράφει η Ναόμι Κλάιν στο ανοητολογικό μπεστ σέλλερ της.

Εμείς θα λέγαμε απλούστερα ότι η εκστρατεία αυτή αποτελεί βασικά μια μορφή έντεχνης συστημικής προπαγάνδας που στοχεύει ειδικά τους πιο ενεργούς αλλά και αφελείς «νέους του facebook», που «καίγονται» να αντιδράσουν και να οργανωθούν κατά της Πολυδιάστατης Κρίσης, χωρίς όμως να γνωρίζουν πώς – κάτι που εκμεταλλεύονται οι ελίτ αλλά και η εκφυλισμένη «αριστερά».



Στόχος, η καταστροφή των χωρών που αντιστέκονται στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση που προσπαθεί να επιβάλλει παντού η Υ/Ε, ο αποπροσανατολισμός των λαϊκών μαζών από την αντισυστημική πάλη ενάντια στην Νέα Διεθνή Τάξη και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση που προωθούν, η κατασυκοφάντηση του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος διεθνώς, η χειραγώγηση πάνω στον ίδιο τον ανθρώπινο νου, προς χάρη της ακόμη μεγαλύτερης συγκέντρωσης εξουσίας.

Ο διευθυντής του Global Research, Michel Chossudovsky αποκαλύπτει σε άρθρο του, ποιοι κρύβονται πίσω από την προγραμματισμένη «Παγκόσμια δράση Αφύπνισης» που ετοιμάζουν οι Anonymous σε συνεργασία με το «Wave of Action», και τους σκοπούς που αυτή εξυπηρετεί. Μιλάμε δηλαδή για την υποκίνηση μιας λεγόμενης «Παγκόσμιας Άνοιξης». Μπορείτε να υποθέσετε φανταζόμαστε, ποιες χώρες και λαοί έχουν «σειρά» μετά τις Λιβύη, Συρία, Ουκρανία κλπ. εάν ευδοκιμήσει αυτή η απόπειρα.

Σημειώνουμε ότι δεν συμφωνούμε σε σημεία της ανάλυσης του άρθρου, που βασικά είναι γεωπολιτική παρά συστημική, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να πέφτει στην απλοϊκή παγίδα να δίνει έμφαση, (όπως δυστυχώς κάνουν και άλλα αμερικάνικα ριζοσπαστικά sites), κυρίως στην Αμερικάνικη επιθετική πολιτική και την «ασυδοσία» του χρηματιστικού κατεστημένου και της WallStreet, που υποτίθεται ωθούν την παγκοσμιοποίηση, αγνοώντας τη σημασία της διεθνοποίησης του ίδιου του συστήματος της αγοράς και τη σημασία της ανάδυσης μιας Υπερεθνικής Ελίτ που βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση. Εντούτοις το άρθρο είναι αξιόλογο για τα στοιχεία που αποκαλύπτει και την αντικειμενικά αντι-παγκοσμιοποιητική του θέση.

Ακολουθεί μετάφραση του άρθρου. (Κάποιες εμφάσεις στο κείμενο δικές μας)
ΠΗΓΗ : Propaganda Psy-Op? “Worldwide Wave of Action”. The “Global Spring” Begins, Global Research (08/03/2014).
«To Washington Blog επέστησε την προσοχή μας σε μια σειρά βίντεο των οποίων δημιουργοί είναι το «Κύμα δράσης» (Wave of Action) και οι «Anonymous», σχετικά με την έναρξη μιας καμπάνιας «Παγκόσμιας δράσης Αφύπνισης» (Worldwide Global Awakening), μιας επονομαζόμενης «Παγκόσμιας άνοιξης» στα πρότυπα της «Αραβικής Άνοιξης».

«Τι νομίζετε; Καμπάνια ισχυρή ή ανίκανη; Ευφυής ή ηλίθια; Παραγωγική ή αντιπαραγωγική;» Ρωτά το Washington Blog.

Τα βίντεο χρησιμοποιούν ισχυρά και συναισθηματικά εισαγωγικά στοιχεία, αλλά αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τις δραματικές οικονομικές , κοινωνικές και γεωπολιτικές πραγματικότητες που μαστίζουν την ανθρωπότητα .

-«Βγες έξω και κάντο» λένε. Αλλά σε σχέση με τι;
-Μήπως το Wave of Action έχει πρόγραμμα δράσης;

Όμορφα συνθήματα:
  • «Μπορείς να με ακούσεις , όπου κι αν βρίσκεσαι.»
  • «Μπαίνουμε σε ένα νέο Κόσμο.»
  • «Το λαμπρό μέλλον.»
  • «Ο ηλιακός πλανήτης έχει πάρει φτερά.»
  • «Στις 4 Απριλίου, η Παγκόσμια Άνοιξη (Global Spring) αρχίζει.»
  • «Ώρα ξεκαθαρίσματος.»
  • «Η Ώρα μας έχει έρθει.»
  • «Αρχίστε να σχηματίζετε ομάδες συνάφειας και μετά Κάντε το.»
  • «Αναπλάστε την κοινωνία.»
  • «Ας κάνουμε τη μεταμόρφωση του κόσμου το πιο κουλ πράγμα.»
  • «Ας δημιουργήσουμε μια κουλτούρα του μετασχηματισμού.»

Η χειραγώγηση του κινήματος διαμαρτυρίας


Ο Κόσμος είναι πράγματι σε ένα επικίνδυνο Σταυροδρόμι: Στο αποκορύφωμα μιας κρίσης σε όλο τον κόσμο που χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση των κοινωνικών προγραμμάτων, την ανεργία, την κατασκευασμένη από το ΔΝΤ παγκόσμια φτώχεια, τους αμερικανόπνευστους πολέμους, η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τώρα τους «μαχητές της ελευθερίας » της Al Qaeda και μια νεοναζί κυβέρνηση στην Ουκρανία.

Πέρα από τη ρητορική τους, τη μουσική και τα βίντεο – μοντάζ, κανένα από αυτά τα θέματα δεν αναφέρεται (από τους διοργανωτές του «Wave of Action»).

Η καμπάνια Wave of Action αποτυγχάνει να μας δώσει μια κατανόηση του παγκόσμιου καπιταλισμού. Η λέξη «πόλεμος» ή «αντι-πολεμικό» δεν αναφέρονται πουθενά, ούτε η λέξη «λιτότητα».

Η σχεδιαζόμενη αυτή καμπάνια έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας Psy Op (Ψυχολογικής επιχείρησης), όρος που χαρακτηρίζει μια προσεκτικά σχεδιασμένη προπαγανδιστική εκστρατεία που σκοπό έχει να δημιουργήσει σύγχυση και να καθοδηγήσει τον κόσμο σε χειραγωγημένα κινήματα διαμαρτυρίας.




-Ποια είναι η λειτουργία των διεφθαρμένων δομών του παγκόσμιου καπιταλισμού;
-Ποιες είναι οι «επαναστατικές αλλαγές» που απαιτούνται για την κατάργηση των δομών εξουσίας που κυριαρχούν;

Οι απαντήσεις τους:
-«Είμαστε ένα κίνημα χωρίς ηγέτες. Εμείς κάνουμε το δικό μας. Θέλουμε ένα νέο πρότυπο.»
Αλλά αυτό το «πρότυπό» τους δεν είναι σαφώς προσδιορισμένο, ούτε είναι σε συνδυασμό με συγκεκριμένες προτάσεις.
Ισχυρά μηνύματα που υπάρχουν στα βίντεο από τους, από τον Martin Luther King και τον Τσάρλι Τσάπλιν, συχνά αλλοιώνονται, χειραγωγούνται και αφαιρούνται από το πλαίσιο αναφοράς τους

Περισσότερα συνθήματα:
  • «Το αποκεντρωμένο κίνημα προς την ελευθερία μαίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο . Κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει».
  • «Ας ακτινοβολήσουμε ένα μεταδοτικό κύμα δράσης μέσω της μαζικής συνειδητοποίησης , σηματοδοτώντας το τέλος του παλιού κόσμου , αναγγέλλοντας ένα νέο παράδειγμα»,
και συνεχίζοντας προσθέτουν,
«Ας επιλέξει ένα διάστημα τριών μηνών (Σ.Μ. το Κίνημα), ίσως και μέσα σε όλη την ερχόμενη άνοιξη , και ας συνενώσει τις συλλογικές δράσεις μας σε ένα άνευ προηγουμένου Παγκόσμιο Κύμα (Worlwide Wave ) που δεν θα μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Αν αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε από τώρα, μια μαζική επίθεση την άνοιξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλοκαίρι μετασχηματισμού.»
«Cool thing to do!».
Οι οικονομικές και κοινωνικές πραγματικότητες αποκρύπτονται. Η φύση της Νέας Διεθνούς Τάξης, το συναφές οικονομικό σύστημα που είναι στην βάση της, και οι καταπιεστικοί κρατικοί μηχανισμοί αστυνόμευσής του παραλείπονται προσεκτικά από τα βίντεο.

Η μεταμόρφωση του κόσμου είναι το «the cool thing to do» σύμφωνα με την πρωτοβουλία «Παγκόσμια Άνοιξη» (Global Spring), όσο δεν απειλεί τις εταιρικές ελίτ, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι και οι χρηματοδότες της Παγκόσμιας αυτής Αφύπνισης («WorldwideAwakening»).

Τα ονόματα των κυρίων πρωταγωνιστών, της Wall Street, του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, δεν αναφέρονται καθόλου.

Οι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξαγόμενοι πόλεμοι στη Συρία, τη Λιβύη, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το υπό την ηγεσία των, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ καθοδηγούμενο πραξικόπημα στην Ουκρανία επίσης δεν αναφέρεται.

Η Wall Street αναφέρεται, αλλά η φύση της οικονομικής απάτης και της χειραγώγησης της χρηματιστηριακής αγοράς δεν έχει όνομα.

«Η Τελετουργία της εναντίωσης»;
Αυτή η νέα ώθηση της «Κατασκευασμένης Εναντίωσης» χρησιμοποιεί φράσεις κλισέ, επαναστατικά σύμβολα και αφήγηση, αλλά αποτυγχάνει να προσδιορίσει ποιος είναι ο στόχος του επαναστατικού κινήματος.

-Ποιοι είναι οι «Anonymous»;


Οι Anonymous εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία «Παγκόσμια άνοιξη », αλλά ποιοι είναι οι Anonymous;

Τα σύμβολα των Anonymous ήταν ορατά μέσα στο νεοναζιστικό κίνημα διαμαρτυρίας στην Ουκρανία, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Οι Anonymous υποστήριξαν τις βίαιες ταραχές εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας.(δείτε το βίντεο παρακάτω





Πριν από τις δραστηριότητές τους στο κίνημα διαμαρτυρίας στην Ουκρανία, οι Anonymous είχαν εξαπολύσει κυβερνο-επιθέσεις ενάντια στο Ιράν και τη Συρία.

Η τελευταία διεξήχθη το 2011, και στρέφονταν κατά της συριακής κυβέρνησης, προς υποστήριξη της «αντιπολίτευσης» της Συρίας (στην εξορία ), η οποία έχει επίσης ενσωματωθεί με τρομοκράτες συνδεδεμένους με την Αλ Κάιντα. (Βλέπε: «Το Website του Υπουργείου Άμυνας της Συρίας, χακαρίστηκε από τους « Anonymous», Huffington Post, 08/08/2011). Από τότε, οι αγριότητες που διαπράχθηκαν από τους αντάρτες της αντιπολίτευσης εναντίον αμάχων έχουν επαρκώς τεκμηριωθεί.

Οι δράσεις των Anonymous ενάντια στη Συρία και το Ιράν είναι συνεπείς με το πλαίσιο των επονομαζόμενων «εγχρώμων επαναστάσεων», οι οποίες στόχο έχουν να δαιμονοποιήσουν πολιτικά καθεστώτα και να δημιουργήσουν οικονομική και κοινωνική αστάθεια.

Οι ενέργειες των Anonymous που ακολούθησαν εναντίον της Συρίας τo 2012, ήταν συντονισμένες με εκείνες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, με στόχο να κλείσουν το δίκτυο επικοινωνιών της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων του διαδικτύου και του τηλεφώνου.
Την ίδια στιγμή που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ στις πράξεις επιθετικότητας τους εναντίον της Ουκρανίας και της Συρίας, οι Anonymous έχουν γίνει δεκτοί σαν προοδευτικός αλλά «αόρατος» φορέας υποστήριξης του «εκδημοκρατισμού».
Ένα «Κύμα Παγκόσμιας Αφύπνισης» φέρεται να έχει ξεκινήσει από τους Anonymous. ΟιAnonymous διατηρούν δεσμούς με το Ίδρυμα Adbusters Media Foundation, που με τη σειρά του χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Tides.

[Συντακτική σημείωση: Σύμφωνα με στοιχεία των βάσεων δεδομένων χορηγιών, το Open Society Institute του πανταχού παρόντος George Soros, έχει δώσει 24,6 εκατομμύρια δολάρια στο Tides Foundation, οποίο με την σειρά του έχει δώσει χορηγία στο Adbusters Media Foundation, το οποίο έχει επίσης λάβει χορηγία από το συνεργάτη του George Soros, τον CEO Rob Glaser, του Democracy Alliance members, RealNetworks. Βλ. και σχετικό άρθρο μας «Οργανώσεις, Ινστιτούτα, ΜΚΟ και «ανεξάρτητα» μιντια που χρηματοδοτούνται από τον George Soros και το Open Society Institute». Δες επίσης: * http://www.frontpagemag.com/2011/matthew-vadum/occupy-wall-street-and-soros-fingerprints/2/ * http://www.infowars.com/occupy-wall-street-a-globalist-op-designed-to-destroy-efforts-to-end-the-fed/ ]

Το Global Call ξεκίνησε από Anonymous. Χρηματοδοτείται όμως από εταιρικά σχήματα;

Πόσο βολικό. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι «anonymous», αλλά οι Anonymous υπήρξαν «ορατοί» στην Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και τη Μέση Ανατολή με τρόπους που υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη Wall Street και τον Λευκό Οίκο.

«ΟΙ ANONYMOUS ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ WEBSITE. ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Ή ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΝΥΜOUS. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ANONYMOUS.» (από liveleak.com)

The Awakening Wave


Ακολουθούν χωρία από το EvolveSociety.org (που περιέχει πολλές έννοιες που χρησιμοποιούνται και στη σειρά βιντεοκλίπ)

Το κάλεσμα αυτό για δράση δεν ονοματίζει τη φύση της κρίσης, ούτε αναφέρει τα ονόματα των βασικών αρχιτεκτόνων αυτής της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Το μοτίβο είναι «κάνε το δικό σου». Είναι ένα «ακέφαλο» αυθόρμητο κίνημα.

Έχουμε γνώση της λογικής των «χρωματιστών επαναστάσεων» όπου το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy -NED) και τα διάφορα ιδρύματα της Wall Street χρηματοδοτούν γενναιόδωρα πολλές MKO με στόχο την ανατροπή κυβερνήσεων κυρίαρχων χωρών.
Παρότι η λογική αυτού του αυτό-αποκαλούμενου «Διεθνούς Κύματος Μετασχηματισμού» είναι διαφορετική, προσανατολίζεται προς τη χειραγώγηση ανθρώπων ενώ την ίδια στιγμή αποδυναμώνει ουσιώδεις μορφές ριζοσπαστικού ακτιβισμού και οργανωμένης εναντίωσης.

Ακολουθούν κάποια βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ