22 Απρ 2014

Γερμανοί βιομήχανοι: Διαπιστώνουν «πρόοδο» στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

 Γερμανοί βιομήχανοι: Διαπιστώνουν «πρόοδο» στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα


Ο Ούλριχ Γκρίλο με την καγκελάριο Μέρκελ.
Πηγή: 902.gr
Ικανοποίηση για την πορεία των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε πρόγραμμα «στήριξης» αλλά και συστάσεις για συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Ούλριχ Γκρίλο
Σε επιστολή που έστειλε σε Γερμανούς επιχειρηματίες ενόψει των ευρωεκλογών, ανέφερε ότι «η πρόοδος που σημείωσαν οι χώρες της κρίσης είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι ανέμεναν πολλοί».
Ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας δηλώνοντας:«Προς έκπληξή μου, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην κατάταξη των μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία», είπε.

Ο Ούλριχ Γκρίλο απέδωσε εύσημα στη «συνεπή στάση της τρόικας», ενώ τόνισε ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί μέσω της παραχώρησης επιπλέον αρμοδιοτήτων στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( ESM).
Επιβεβαιώνοντας ότι το πραγματικό ζητούμενο των σκληρών μέτρων που εφαρμόζονται είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, πρότεινε να ενισχυθεί ο ESM με «πραγματικές αρμοδιότητες στην κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής πολιτικής». 
Ενόψει των ευρωεκλογών κάλεσε τους Γερμανούς βιομηχάνους να προβάλουν την «επιτυχημένη ιστορία» της ΕΕ, προφανώς γιατί αυτή η λυκοσυμμαχία όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται στα μάτια των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ