26 Απρ 2014

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


διακ δημου_resize
Κερκυραίε- Κερκυραία,
Η πείρα που αποκόμισες τα τελευταία χρόνια να γίνει κριτήριο της ψήφου σου το Μάη.
Οι τρείς κάλπες που θα στηθούν στις εκλογές είναι μεταξύ τους απόλυτα συνδεδεμένες, εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, τον ίδιο στόχο. Γι’ αυτό, το δίλημμα των εκλογών είναι η χειραφέτηση του λαού και το ξεκίνημα μίας οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης ή η συνέχιση αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί τις λαϊκές μάζες.
Ο κόσμος πρέπει να απορρίψει αυτό που ζει και αυτό που έφερε η 32χρονη παραμονή μας στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την εξαφάνιση της βιομηχανικής παραγωγής και της αγροτικής οικονομίας, τη μείωση στο μισό του εργατικού εισοδήματος και το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τη συγκέντρωση του πλούτου στα μονοπώλια, την εξόντωση της μικρής οικογενειακής επιχείρησης, τα χαράτσια, τους φόρους και τις ιδιωτικοποιήσεις που επιβλήθηκαν μέσω των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.
Απέρριψε αυτό που ζεις με τον μοναδικό τρόπο που αρμόζει.
Ενίσχυσε τη δύναμή σου με την ψήφο σου στις εκλογές των συνδυασμών του ΚΚΕ, τη συμμετοχή σου στο κίνημα, τους αγώνες σου στους δρόμους!!
Φίλες και φίλοι να μην ξεχνάμε ότι τα πρόσωπα εκφράζουν πολιτικές.
Ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και οι άλλες παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ έπιναν νερό στο όνομα του Καλλικράτη και τον υπηρέτησαν ευλαβικά, σήμερα όλοι τον εξορκίζουν δηλώνοντας υποκριτικά ανεξάρτητοι, ενώ η μόνη ανεξαρτησία τους είναι έναντι των λαϊκών αναγκών.
Το απέδειξαν με την ψήφο και τη στήριξή τους στις πολιτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, με τα χαράτσια, την τιμή του νερού, τις απολύσεις, τα δίμηνα και πεντάμηνα, την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, την πλήρη εγκατάλειψη της υπαίθρου και των λαϊκών συνοικιών της πόλης.
Στην πολιτική αναμέτρηση του Μάη δεν κρίνονται μόνο ή κυρίως τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα, γιατί τα τοπικά είναι άμεσα δεμένα με τα γενικά.
Οι αγροτικοί δρόμοι είναι αδιάβατοι γιατί ουσιαστικά στο ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αγροτική οδοποιία δεν είναι επιλέξιμο έργο.
Το νερό είναι πανάκριβο γιατί η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το χαρακτηρίζει εμπόρευμα.
Το Μάη, ταυτόχρονα με το εκλογικό αποτέλεσμα, κρίνεται και το μεροκάματο του ξενοδοχοϋπαλλήλου, το λουκέτο του μικροεπαγγελματία, η παραγωγή του αγρότη, η αγωνία του νέου, η επιβίωση του ανέργου, η εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.
Σ’ αυτή την πολιτική έβαλαν πλάτη, γιατί αναντίρρητα την υποστήριξαν, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης καθώς και οι νέοι «Σωτήρες» της ίδιας κοπής, που ενώ λένε πως άφησαν την ταυτότητα τους στο σπίτι ωστόσο δεν την άλλαξαν.
Εμείς είμαστε η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, και με το κεφάλι ψηλά δηλώνουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, επικαλούμενοι την αγωνιστική μας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους δρόμους και τις πλατείες του νησιού.
Η προέλευσή μας, η πολιτική μας πρόταση και η πρακτική μας, είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και αποτελεί στοιχείο που κανείς από τους διεκδικητές της Τοπικής Διοίκησης δε διαθέτει.
Τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο λύνονται μόνο με λαϊκούς αγώνες και οι αντίπαλοι συνδυασμοί όχι μόνο δεν ξέρουν από αγώνες αλλά πολλές φορές τους χλευάζουν και τους σαμποτάρουν.
Χωρίς να υπάρχει ίχνος εγωισμού δηλώνουμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλον να αποτρέπουμε, να διεκδικούμε, να απαιτούμε και να κερδίζουμε.
Δεν ανταλλάσουμε φιλοφρονήσεις και χαριεντίσματα με τους υπεύθυνους της λαϊκής εξαθλίωσης.
Διεκδικούμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στον Δήμο Κέρκυρας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όχι για να υπηρετήσουμε τον Καλλικράτη αλλά για να συγκρουστούμε, να ακυρώσουμε αντιλαϊκές πολιτικές. Αναφερόμαστε σε μία άλλη μορφή διοίκησης.
Πιστεύουμε στη δύναμη του λαού, στηριζόμαστε σ’ αυτή και αγωνιζόμαστε για τη διαμόρφωση πλειοψηφικού ρεύματος της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα εκφραστεί στην κάλπη και θα έχει αποφασιστικό ρόλο στην Τοπική Διοίκηση.
Θα εξασφαλίσουμε την ενημέρωση του λαού γιατί η γνώση είναι δύναμη.
Γνωρίζουμε από πριν τις δυσκολίες, δε θα τις επικαλεστούμε μετά για να επιβάλουμε χαράτσια.
Θα αγωνιστούμε για να τις λιγοστέψουμε κυρίως εκτός γραφείων και εδράνων.
Θα αντιπαλέψουμε την οικονομική κατάρρευση με τέσσερεις τρόπους:
α) Διεκδικώντας όσα περισσότερα από την Ε.Ε., γιατί μπορούμε να διεκδικήσουμε πολύ περισσότερα, γιατί η έννοια μας είναι να δίνονται λύσεις στα λαϊκά προβλήματα και γιατί τα χρήματα της Ε.Ε. προέρχονται από τον ιδρώτα των εργαζομένων όλων των χωρών της Ευρώπης.
β) Από εθνικούς πόρους που οφείλει το κράτος προς τους Δήμους.
γ) Από το νοικοκύρεμα και την πάταξη της σπατάλης, που υπολογίζουμε ότι θα επιφέρουν σεβαστά ποσά.
δ) Θα πληρώσουν γενναία όσοι θησαυρίζουν από την ομορφιά και το κάλος της Κέρκυρας.
Η οργανωτική δομή του Δήμου θα αλλάξει. Με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο:
1. Μεταφέρονται αρμοδιότητες και πόροι στα Τοπικά Συμβούλια.
2. Αποκεντρώνονται οι υπηρεσίες και αναδιατάσσεται το προσωπικό του Δήμου.
3. Συγκαλείται δύο φορές το χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον έλεγχο της Δημοτικής Αρχής από τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.
4. Πραγματοποιούνται τακτικές λαϊκές συνελεύσεις.
 Ο τοπικός αντιδήμαρχος αναλαμβάνει αρμοδιότητες καθαριότητας και ύδρευσης. Καμμία ιδιωτικοποίηση στην διαχείριση των σκουπιδιών. Επαναφέρουμε την τιμή του νερού στην προ αύξησης τιμή, μειώνοντας τα τιμολόγια στην πόλη και όλο το νησί.
Τα έξοδα άντλησης θα καλύπτονται από αυτούς που χρησιμοποιούν το νερό σαν μέσο κέρδους, δηλαδή τις μεγάλες επιχειρηματικές αλυσίδες και τις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Στοχεύουμε στην κατάργηση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων και των οργανισμών ιδιωτικού δικαίου, μετατρέποντάς τες σε δημοτικές υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε δημοτικούς υπαλλήλους.
Συναίνεση, ανοχή και υπογραφές για απολύσεις – μετατάξεις κ.λ.π. από την δημοτική μας αρχή δε θα υπάρξουν ακόμα και εάν προκύψουν για μας ποινικές ευθύνες.
Ακυρώσεις φιλολαϊκών αποφάσεων από την αποκεντρωμένη διοίκηση δε δεχόμαστε και θα επιβάλουμε την ισχύ τους με τη δύναμη του λαού.
Για τα διαπόντια νησιά θα εξαντλήσουμε αγωνιστικά όλες μας τις δυνάμεις για να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ανεκτές υγειονομικές συνθήκες, συγκοινωνία των νησιών με την Κέρκυρα όλο το χρόνο και τις ελάχιστες υποδομές που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στα νησιά.
Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα που διαθέτει η Κέρκυρα, το λαϊκό πολιτισμό, θα τον απαλλάξουμε από τα στοιχεία εμπορίας που κάνουν την εμφάνιση τους μέσω χορηγών, Μ.Κ.Ο και μεσαζόντων.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα αποτελούν στοιχεία ιστορικής γνώσης και θα συνδέονται με την εκπαίδευση και τη μόρφωση της Νέας Γενιάς.
Η πολιτική μας για τον πολιτισμό είναι προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της αποκλειστικής στήριξης της πρωτογενούς πολιτιστικής έκφρασης και δράσης στην πόλη και στην ύπαιθρο. Με την ίδια λογική οργανώνουμε την πολιτική μας για τον αθλητισμό στην κατεύθυνση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, μακριά από την εμπορευματοποίηση.
Αξιοποιούμε την πείρα του κινήματος εναντίωσης σε όλα τα Ναρκωτικά, δίνουμε βάρος στην πρόληψη και προωθούμε την ομόφωνη απόφαση των κερκυραϊκών φορέων για τη δημιουργία «στεγνού προγράμματος» απεξάρτησης στην Κέρκυρα.
Το μορφωτικό επίπεδο του λαού και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη στήριξη της εκπαίδευσης αποτελούν μαζί με τον αγώνα μας για δημόσιες δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, βασικές προτεραιότητες.
Ανοίγουμε άμεσα το διάλογο στον λαό για τις χρήσεις γης και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, αξιοποιούμε την επιστημονική γνώση και προχωράμε άμεσα σε λύσεις που θα στηρίζουν τις λαϊκές ανάγκες και θα έχουν τη λαϊκή έγκριση.
Το περιβάλλον της Κέρκυρας προστατεύεται στο σύνολό του και αναδεικνύεται. Η δημόσια περιουσία αξιοποιείται σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και με απόλυτο σεβασμό της ιστορίας και του περιβάλλοντος.
Κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και περιβαλλοντικής καταστροφής θα βρίσκει απέναντί της τον κερκυραϊκό λαό με μπροστάρη το Δήμο.
Η ομορφιά, το κλίμα, το περιβάλλον, η θέση, η ιστορία και η φιλοξενία της Κέρκυρας αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα πλεονεκτήματα αυτά της Κέρκυρας που συμβάλουν στην ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας, ανήκουν σε ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό και όχι στα ντόπια και ξένα μονοπώλια.
Ο πλούτος που παράγεται από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων πρέπει να μένει στην Κέρκυρα και να διανέμεται σε αυτούς που μοχθούν για την παραγωγή του.
Παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος και τη διαμόρφωση κινήτρων επιστροφής του κερκυραϊκού λαού στην αγροτική παραγωγή. Η επιλογή αυτή αποτελεί όρο επιβίωσης του κερκυραϊκού λαού στα δύσκολα χρόνια που έρχονται ως συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης που συνεχώς θα οξύνεται.
Κερκυραίε – Κερκυραία
Οι στόχοι, οι προθέσεις και οι επιλογές μας είναι γνωστές. Άλλωστε δε χάσαμε ποτέ ευκαιρία να τις διατυπώνουμε ανοικτά στο λαό. Η υλοποίησή τους καθορίζεται αποφασιστικά από τη λαϊκή συμμετοχή. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις δυνατότητες. Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τα μεγάλα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ