20 Μαΐ 2014

Αντι-ΚΚΕ λαθροχειρίες από μερίδα του Τύπου

Αντι-ΚΚΕ λαθροχειρίες από μερίδα του Τύπου


Με λαθροχειρίες προσπαθεί η χτεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών» να παρουσιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών. Σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο γνωστός για τις αντι-ΚΚΕ φαντασιώσεις του, Φ. Παπούλιας, η εφημερίδα κάνει λόγο για «Μισά χαμόγελα» σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ.
Για να δικαιολογήσει τις «εκτιμήσεις» της, συγκρίνει τα ποσοστά των φετινών τοπικών εκλογών με αυτά του 2010, σαν να μην έχουν μεσολαβήσει άλλες εκλογικές μάχες, με τελευταία αυτή τον Ιούνη του 2012, την οποία η εφημερίδα χρησιμοποιεί σαν μέσο σύγκρισης για όλα τα άλλα κόμματα! Για παράδειγμα, με κριτήριο τις επιδόσεις του, τον Ιούνη του 2012, το ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ έχει τίτλο «Αντέξαμε!», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα γράφει «Γκολ χωρίς πανηγυρισμούς».
Για την «Εφημερίδα των Συντακτών» παραμένει «κρίσιμο ερώτημα τι θα κάνει το ΚΚΕ στο β' γύρο, αφού πιθανόν θα έχει "ανοιχτό ζήτημα" το ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν τον υποψήφιό του στην Πάτρα. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπώσει επίσημα ότι θα υποστηρίξει υποψήφιο του ΚΚΕ στο β' γύρο, η ηγεσία του κόμματος θα επιμείνει στη γραμμή του λευκού, άκυρου ή της κατά συνείδηση ψήφου;». Αν η εφημερίδα φιλοξενούσε στις σελίδες της τη δήλωση του Δ. Κουτσούμπα, θα είχαν την ευκαιρία και οι αναγνώστες της να ενημερωθούν πως το ερώτημα του συντάκτη είναι «κρίσιμο» μόνο για τον ίδιο.
«Συγκράτηση των ποσοστών του Κόμματος», βλέπει και η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», άγνωστο με ποιο κριτήριο. Για τη στάση του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο, σημειώνει: «Κατά των υποψηφίων της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στο β' γύρο».
«Το ΚΚΕ συγκέντρωσε θετικά ποσοστά στις κεντρικές αναμετρήσεις και ιδίως στο δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, αν συνυπολογιστεί ότι αφετηρία του υπήρξε το 4,5% του Ιουνίου του 2012», παρατηρεί στο ρεπορτάζ της η «Ελευθεροτυπία», ενώ «Καθημερινή» και «Εθνος» βγάζουν τίτλο από τη δήλωση που έκανε ο Δ. Κουτσούμπας αργά το βράδυ της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ