20 Ιουν 2014

ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕ.... προσλήψεις αλλά χωρίς μισθό

"Ανάπτυξη" με προσλήψεις αλλά χωρίς μισθό από το "Ελ. Βενιζέλος"

20 Ιουνίου
15:422014
Success story και… ανάπτυξης συνέχεια για την κυβέρνηση Σαμαρά, αυτή τη φορά μέσω των προσλήψεων που ανακοίνωσε ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», χωρίς όμως να διευκρινίσει, ότι οι προσληφθέντες δεν θα πληρώνονται, παρά θα τους καταβάλλονται τα έξοδα των μετακινήσεών τους. Προκειμένου μάλιστα η διοίκηση του αεροδρομίου να μειώσει κατά το δυνατόν τα όποια έξοδά της, απευθύνεται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της σε ανέργους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετική ερώτηση του Βασίλη Καπερνάρου που κατατέθηκε στη Βουλή, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προκήρυξε πρόσφατα 70 θέσεις εργασίας, διάρκειας μόλις έξι μηνών, για ανέργους, ηλικίας 19-29 ετών, προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά, όπως διαφημίζει, στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Με τη διαφορά όμως, ότι ενώ διατυμπανίζεται ότι η απόκτηση επαγγελματικής πείρας των εργαζομένων θα είναι αμειβόμενη, το πρόγραμμα «Airport Praxis» στο οποίο έχουν ενταχθεί οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, προβλέπει ως μόνη αμοιβή το εισιτήριο προς και από το αεροδρόμιο. Μόνο δηλαδή την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης. Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης όσοι επιλεγούν θα απασχολούνται καθημερινά σε υπηρεσίες του αεροδρομίου και επιπλέον ότι θα προτιμηθούν κάτοικοι των περιοχών.
«Συνεχίζεται η τακτική της εκμετάλλευσης των ανέργων από τις επιχειρήσεις που έφεραν την "ανάπτυξη" στη χώρα μας», αναφέρει στην ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής και επισημαίνει ότι «ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, θα πληρώνει στους ανέργους μόνο τα έξοδα μετακίνησής τους από και προς το αεροδρόμιο».
«Φυσικά, η εταιρεία, για να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος, απευθύνεται σε άνεργους κατοίκους των γύρω περιοχών» συνεχίζει ο κ. Καπερνάρος και διερωτάται αν γνωρίζει η επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείο Εργασίας τις πρακτικές που ακολουθεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Κάνει παράλληλα λόγο για εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα και εκμετάλλευση νέων ανθρώπων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ