11 Ιουλ 2014

«Κομπρεμί» συνδικαλιστών με χρυσαυγίτες

«Κομπρεμί» συνδικαλιστών με χρυσαυγίτες



Τη διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων στην «ELFE» (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) που έχει καταστήσει την εγκληματική φασιστική Χρυσή Αυγή σταθερό συνομιλητή της, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα «Ελληνικά Λιπάσματα» στην Καβάλα.
Καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απομόνωση των φασιστών με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται, είτε των χρυσαυγιτών που τάσσονται ανοιχτά στην υπηρεσία των αφεντικών, είτε των συγκαλυμμένων χρυσαυγιτών της «Πατριωτικής Κίνησης», που έχουν την ίδια ιδεολογία, χύνουν το ίδιο ρατσιστικό δηλητήριο.
Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη νέα συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου με τα τοπικά πρωτοπαλίκαρα των φασιστοειδών, για να τους παραδώσουν ερώτηση που κατέθεσε προφυλακισμένος βουλευτής τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν ότι το ΔΣ του Σωματείου «με την ίδια άνεση που υιοθετεί τα αιτήματα της εργοδοσίας για τη μείωση της φορολογίας στο φυσικό αέριο, συνολικά τη μείωση του ενεργειακού κόστους, με την ίδια και μεγαλύτερη άνεση συναντιέται για τρίτη συνεχόμενη φορά με το ναζιστικό μόρφωμα.
Η διοίκηση του σωματείου έχει τεράστιες ευθύνες γιατί με τη στάση της αυτή βάζει εμπόδια στην προσπάθεια του εργατικού και λαϊκού κινήματος να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή σε κάθε χώρο δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού. Να αναδειχθεί το πραγματικό της πρόσωπο, ότι αποτελεί το πιο σάπιο τμήμα ενός οικονομικού και πολιτικού συστήματος, που άλλοτε προσπαθούν να το μαζέψουν και άλλοτε το ξαμολάνε απέναντι στους εργάτες, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ