29 Ιουλ 2014

Εγκλημα διαρκείας του Ισραήλ: Χτύπημα σε νοσοκομείο και παιδική χαρά

Εγκλημα διαρκείας του Ισραήλ: Χτύπημα σε νοσοκομείο και παιδική χαρά

Σκοτωμένα παιδιά από τον ισραηλινό στρατό σε παιδική χαρά σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα
ΓΑΖΑ.-- Η μαζική σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη μαρτυρική Γάζα από την ισραηλινή πολεμική μηχανή, αλλά και οι επιθέσεις και συλλήψεις διαδηλωτών που διαμαρτύρονται στη Δυτική Οχθη συνεχίζονται με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 1.053 και οι τραυματίες τους 6.200.
Το Σάββατο είχε προηγηθεί μια έτσι και αλλιώς εύθραυστη 12ωρη εκεχειρία, που είχε μετά από πολλή διστακτικότητα δεχθεί η ισραηλινή κυβέρνηση, για να την παρακάμψει το ίδιο απόγευμα, με το πρόσχημα της ρίψης ρουκετών από τη Γάζα. Πάντως, από την πλευρά του το Ισραήλ όλες αυτές τις 20 μέρες της έναρξης της νέας επιδρομής στη Γάζα έχει 43 νεκρούς, οι 3 από αυτούς άμαχοι. Είχε προηγηθεί το παζάρι μεταξύ ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΕΕ, υπουργών χωρών της ΕΕ, που συναντήθηκαν στο Παρίσι το Σάββατο, και Ισραήλ, που εμφανίζονται ανήσυχοι καθώς η παρατεταμένη σφαγή δημιουργεί προβλήματα και σε όλους αυτούς τους ...ευαίσθητους, που κατά τα άλλα οπλίζουν και στηρίζουν το κράτος θύτη του Ισραήλ.
Το ίδιο ισχύει και για τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, που σε συνέντευξή του, μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, που ζήτησε άμεση και χωρίς όρους κατάπαυση του πυρός, άλλη μια φορά κράτησε ίσες αποστάσεις από το θύτη και το θύμα. Στη συνέντευξη αυτή, χρησιμοποιώντας το μοτίβο «οι "φονικές" ρουκέτες της "Χαμάς" και η αναντίστοιχη απάντηση του στρατού του Ισραήλ» - που βέβαια είναι εξόφθαλμο ότι δεν μπορούν να συγκριθούν - έκανε έκκληση στο όνομα της ανθρωπότητας για άμεση εκεχειρία.
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε ακόμα και αυτή την έκκληση που απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την άμεση κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαχητών της «Χαμάς», αλλά παραμελεί την ασφάλεια του Ισραήλ. Η χτεσινή ανακοίνωση από το Συμβούλιο «σχετίζεται με τις ανάγκες μιας δολοφονικής τρομοκρατικής ομάδας που επιτίθεται εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και δεν έχει καμία απάντηση για τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ» είπε ο ίδιος στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, όπως ανέφερε το πρωθυπουργικό του γραφείο.
Αδίστακτοι δολοφόνοι
Χτες πάντως η φονική μηχανή του Ισραήλ έκανε νέα βήματα προς τη φρίκη. Ενας ισραηλινός πύραυλος έπεσε στον περίβολο του Νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου, που ως τώρα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, χωρίς πάντως να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και νοσοκομειακές πηγές. Η αεροπορική ισραηλινή επιδρομή στόχευε ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου, στο εσωτερικό του περιβόλου, διευκρίνισαν νοσοκομειακές πηγές, ενώ ο δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο είδε τον τοίχο του νοσοκομείου να έχει υποστεί ζημιές από τα πυρά ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Την ίδια ώρα μία τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα δημόσιο πάρκο στη Βόρεια Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι, δήλωσαν σήμερα Παλαιστίνιοι γιατροί. Οι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός του Νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί. Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της «Χαμάς».
Υποκρισία και από τον Ομπάμα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε την κήρυξη εκεχειρίας, αλλά στήριξε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαιώνοντας την υποκρισία των ιμπεριαλιστών.
Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και σύμφωνα με το Λευκό Οίκο του επισήμανε ότι «είναι στρατηγικά επιβεβλημένη άμεσα η κήρυξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας, η οποία θα θέσει τέλος στις συγκρούσεις και θα συμβάλει στο μόνιμο τερματισμό των εχθροπραξιών».
Ο Αμερικανός Πρόεδρος νομιμοποίησε τις δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ και καταδίκασε τη χρήση ρουκετών από τη «Χαμάς», ενώ ζήτησε τον αφοπλισμό των παλαιστινιακών οργανώσεων. Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, πέραν του τερματισμού των συγκρούσεων στη βάση της συμφωνίας για την εκεχειρία που είχε επιτευχθεί το 2012, πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «σε τελευταία ανάλυση η όποια βιώσιμη λύση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη πρέπει να εξασφαλίζει τον αφοπλισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας».
Ο Νετανιάχου πάντως διακηρύσσει ότι δε θα σταματήσει μέχρι να συντρίψει τις οργανώσεις των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, προειδοποίησε χτες σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά επιχείρηση μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας. Δεν θα σταματήσουμε αυτήν την επιχείρηση χωρίς να εξουδετερώσουμε τις σήραγγες τις οποίες χρησιμοποιεί η "Χαμάς"».
Ο ισραηλινός στρατός χτες το βράδυ, ουσιαστικά προαναγγέλλοντας το νέο μακελειό που ετοιμάζει, κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών γύρω από την πόλη της Γάζας να εκκενώσουν «αμέσως» τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης. Στη σχετική ανακοίνωση σημειωνόταν χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγο, με τηλεφωνικές κλήσεις και με αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων, οι κάτοικοι της Σατζάγια, του Ζεϊτούν και της Ανατολικής Τζαμπαλίγια κλήθηκαν να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή και να καταφύγουν στη Γάζα».
Το Σαββατοκύριακο έγιναν διαδηλώσεις στη Δυτική Οχθη και το Ισραήλ. Στο Τελ Αβίβ το Σάββατο το βράδυ μεγάλη διαδήλωση διοργάνωσε το ΚΚ Ισραήλ, ενώ στη Βηθλεέμ χτες ο στρατός προχώρησε σε συλλήψεις 10 διαδηλωτών Παλαιστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ