23 Αυγ 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Επιβεβαιώνεται η κάλυψη των νεοναζιστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επιβεβαιώνεται η κάλυψη των νεοναζιστών


ΕΣΣΗ.--
Το γεγονός ότι οι νεοναζιστικές δυνάμεις στη Γερμανία έχουν ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό και κάλυψη (μια παράδοση άλλωστε που υπάρχει από τη δημιουργία του αστικού κράτους της Ομοσπονδιακής Γερμανίας μετά τον πόλεμο με την ανάδειξη σε διάφορες βαθμίδες του κράτους ναζιστών) έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα. Συγκεκριμένα, έκθεση της επιτροπής του κοινοβουλίου της Εσσης διαπιστώνει ότι η γερμανική αστυνομία δεν ερεύνησε με «επιμονή τις πληροφορίες που διέθετε, ενώ υποτίμησε σε τεράστιο βαθμό τη διογκούμενη βία της μαχητικής άκρας δεξιάς».
Αναφορά γίνεται στην ομάδα νεοναζιστών NSU (Nationalsozialistischer Untergrund ), που δολοφόνησε εννιά μετανάστες - οκτώ Τούρκους και έναν Ελληνα - καθώς και μια Γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 έως το 2007. «Η συσσώρευση εσφαλμένων αποφάσεων, αναποφασιστικότητας, παραβίασης βασικών κανόνων, εγείρουν υποψίες για εσκεμμένο σαμποτάζ (της έρευνας), για σκόπιμη ματαίωση της σύλληψης των φυγάδων», τονίζεται στην έκθεση. Η αστυνομία στο κρατίδιο της Εσσης δεν ερεύνησε επαρκώς δύο εμφανίσεις μελών της συμμορίας και δεν συνέλαβε ένα μέλος της το 1998, παρότι ανακάλυψε εκρηκτικά στο γκαράζ του, σύμφωνα με την έρευνα. Επιπλέον, η αστυνομία δεν συνέδεσε παρά χρόνια αργότερα τις δολοφονίες των 10 θυμάτων - παρότι έγιναν όλες με το ίδιο όπλο. Δεν θεώρησε πιθανό, αρχικά, οι φόνοι να αποτελούσαν μια σειρά επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα, και επικεντρώθηκε στην έρευνα για την προσωπική ζωή των θυμάτων. Η έκθεση ζητεί από τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων συγγνώμη διότι η αστυνομία επέδειξε «δυσπιστία» και «ρατσιστική καχυποψία» απέναντί τους.
Ολα αυτά τα στοιχεία που επανέφεραν για τους δικούς τους λόγους, χειραγώγησης της κοινής γνώμης, οι Γερμανοί αστοί πολιτικοί του συγκεκριμένου κρατιδίου, έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί από αντιφασιστικές οργανώσεις, από τους κομμουνιστές αλλά δεν απασχόλησαν ουσιαστικά τις αρχές. Αλλωστε, οι ναζιστές με διάφορους συνδέσμους, ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, δρουν στη Γερμανία, ενώ το 2013 είχαν επισκεφτεί τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ