3 Οκτ 2014

ΠΕΡΑΜΑ Δίκασαν δημοτικούς συμβούλους για απόφαση που πήραν

ΠΕΡΑΜΑ
Δίκασαν δημοτικούς συμβούλους για απόφαση που πήραν


Με 6μηνη φυλάκιση ο καθένας καταδικάστηκαν χτες το απόγευμα από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, 16 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Περάματος, για το συμβολικό αποκλεισμό του πορθμείου Περάματος που είχε διοργανώσει ο δήμος στις 20 Μάρτη του 2009. Το πρωτοφανές στην απόφαση αυτή είναι ότι οι 16 κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο, για παρακώλυση συγκοινωνιών, όχι γιατί ήταν παρόντες στη κινητοποίηση, αλλά επειδή - κατά το κατηγορητήριο - είχαν υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί ένα μήνα πριν!
Τρανταχτή απόδειξη σε αυτό είναι ότι ορισμένοι από τους 16 δεν ήταν καν παρόντες στην κινητοποίηση, ενώ ανάμεσα στους 16 που καταδικάστηκαν είναι και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πήρε την απόφαση για το συμβολικό αποκλεισμό. Οι 16 καταδικάστηκαν με μοναδικό μάρτυρα έναν αστυνομικό.
Με άλλα λόγια, όπως σχολίασε ο Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος του ΚΚΕ στο Πέραμα και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 16, αυτό που καταδικάστηκε από το δικαστήριο είναι «η άποψη, η γνώμη που τάσσεται υπέρ των αγώνων και έρχεται σε αντίθεση με την κυρίαρχη πολιτική που κόβει έσοδα από τους δήμους για να τα δώσει στους μονοπωλιακούς ομίλους, που θέλει τους δήμους εργαλείο για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ