2 Οκτ 2014

Το Occupy Central είναι αμερικανικά χρηματοδοτούμενη ανταρσία (Ι)

 Το Occupy Central είναι αμερικανικά χρηματοδοτούμενη ανταρσία (Ι)

Το Occupy Central είναι αμερικανικά χρηματοδοτούμενη ανταρσία
Μτφρ.: Lenin Reloaded


Ο στόχος των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ είναι σαφής: η μετατροπή του νησιού σε επίκεντρο χρηματοδοτημένης από το εξωτερικό ανατροπής με την οποία να μολυνθεί η ηπειρωτική Κίνα πιο άμεσα.

Οι διαδηλωτές του κινήματος “Occupy Central” στο Χονγκ Κονγκ φωνάζουν οικεία συνθήματα και υιοθετούν οικείες τεχνικές, αυτές που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο, ως μέρος του γιγάντιου εγχειρήματος πολιτικής αποσταθεροποίησης και αλλαγής καθεστώτων των ΗΠΑ. Η ταυτοποίηση των ηγετών, η ιχνηλάτηση του χρήματος και η εξέταση της δυτικής δημοσιογραφικής κάλυψης αυτών των γεγονότων αποκαλύπτει με βεβαιότητα το ότι για μια ακόμα φορά, η Ουάσινγκτον και η Γουολ Στριτ έχουν πιάσει δουλειά για να κάνουν τη διακυβέρνηση του κινεζικού νησιού του Χονγκ Κονγκ απ' το Πεκίνο όσο πιο δύσκολη γίνεται.

Ποιος βρίσκεται πίσω από το “Occupy Central”; Ας μιλήσουμε με ονόματα



Υπάρχουν αρκετά ονόματα τα οποία αναφέρονται διαρκώς στα ρεπορτάζ για το λεγόμενο “Occupy Central,” την τελευταία προσθήκη σε μια μακρά σειρά από αμερικανικά κατασκευασμένες "χρωματιστές επαναστάσεις", και μέρος της τεράστιας και φιλόδοξης γεωπολιτικής ανακατάταξης την οποία οι ΗΠΑ ξεκίνησαν σοβαρά το 2011, κάτω απ' τον μανδύα της λεγόμενης "Αραβικής Άνοιξης."

Πολλές από τις πηγές των δυτικών ΜΜΕ αναφέρουν ως βασικό οργανωτή τον Benny Tai, λέκτορα νομικής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί "συνδιοργανωτές" που αναφέρονται μαζί του. Η εφημερίδα South China Morning Post σε άρθρο με τίτλο, “Ξεκίνησε το Occupy Central: Ο Benny Tai καβαλάει το κύμα φοιτητικών διαμαρτυριών για να εξαπολύσει κίνημα (1),” αναφέρει τους περισσότερους:
Πολιτικά πρόσωπα βαρέων βαρών, όπως η πρόεδρος του Κόμματος των Πολιτών Audrey Eu Yuet-mee, ο πρώην επικεφαλής της Επισκοπής της Καθολικής Εκκλησίας Καρδινάλιος Jospeh Zen Zi-kiun και ο ιδρυτής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Martin Lee Chu-ming μίλησαν στους συγκεντρωμένους.
Η Post αναφέρει επίσης:
Ο Jimmy Lai Chi-Ying, το υπό πίεση αφεντικό της Next Media, που διερευνάται από την Ανεξάρτητη Αρχή ενάντια στη Διαφθορά για δωρεές σε πανδημοκράτες πολιτικούς, είπε ότι ήρθε [στη συγκέντρωση] αμέσως μετά από τηλεφώνημα του Martin Lee Chu-ming.
Ο Benny Tai παρακολουθεί συχνά φόρουμ που οργανώνονται και χρηματοδοτούνται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το National Endowment for Democracy (NED) και τη θυγατρική του, το National Democratic Institute (NDI). Μόνο αυτό τον μήνα, μίλησε σε ένα συνέδριο με θέμα τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και τίτλο "Σχεδίασε τη Δημοκρατία" στο Χονγκ Κονγκ (με χρηματοδότηση του NDI). Ο Tai είναι επίσης ενεργός στο Κέντρο για τις Συγκριτικές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, που και αυτό χρηματοδοτείται από το NDI. Η ετήσια έκθεση του Κέντρου για το 2013-14 αναφέρει πως ο Benny Tai συμμετείχε τουλάχιστο σε τρεις δραστηριότητες του κέντρου και ότι ήταν επικεφαλής ενός από τα προγράμματά του.

Οι Martin Lee, Jimmy Lai, and Joseph Zen είναι όλοι επιβεβαιωμένα και ηγέτες του κινήματος “Occupy Central” και συνεργάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ. Ο Martin Lee, ιδρυτής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στο Χονγκ Κονγκ, ταξίδεψε στις ΗΠΑ φέτος για να συνωμοτήσει άμεσα με το NED και με πολιτικούς της Ουάσινγκτον. Νωρίτερα φέτος, ο Lee μίλησε στην εκδήλωση του NED “Γιατί έχει σημασία η δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ.” Μαζί του στην εκδήλωση που οργάνωσε το NED ήταν ο Anson Chan, άλλη γνωστή φυσιογνωμία που υποστηρίζει τις ταραχές στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ