Ο Πάγκαλος δήλωσε ότι θα ψηφίσει Σαμαρά «γιατί είναι ο λιγότερο απατεώνας απ’ όλους». Μόνο η λογική ενός βέρου πασόκου μπορεί να «ζυγίσει» την απατεωνιά. Η λογική που εδώ και δεκαετίες μπολιαζόταν σε εκατομμύρια συνειδήσεις για να μεταλλαχτεί σε αυτή του «μικρότερου κακού». Την ―πολύτεκνη― μάνα του καναπέ και της ψευδαίσθησης, της λαμογιάς και του «σταρχιδισμού», του φόβου και της αυταπάτης· των παιδιών που μεγάλωσαν και παντρεύτηκαν την υποταγή.
Αν και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, ο Πάγκαλος παραμένει φανατικός ―φανατικότερος από ποτέ― πασόκος. Ως… άνδρας επιφανής ενός αόρατου «κόμματος» που στις γραμμές του βρίσκουν στέγη μέλη και οπαδοί πολλών κομμάτων, επιμελώς περιφέρει τη γραφικότητά του αγωνιώντας να ξεπληρώσει μέχρι δεκάρας τα «χρέη» του απέναντι στους εντολοδόχους του.
Το ίδιο χυδαίος όσο και αυτάρεσκος, όσο το μερίδιό του στη δημοσιότητα θα φθίνει, ασθμαίνοντας θα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το είδωλό του στη θολή αντανάκλαση ενός συστήματος που αργοσβήνει· αυτού που τον έκανε Πάγκαλο

.http://atexnos.gr/wp-content/uploads/2014/12/atexnos-banner.png