23 Ιαν 2015

Μιχάλης Μιχαήλ,γιατι ΚΚΕ

Μιχάλης Μιχαήλ
Απόστρατος ανθυποπυραγός, υποψήφιος στην Κέρκυρα



Την επόμενη μέρα ο λαός μας χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Ηδη πριν από την κρίση, το ΚΚΕ έδωσε δείγματα γραφής για το πώς μπορεί να βάζει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τα υλοποιούν στη χώρα μας. Μέσα στην κρίση έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα του λαού μας με τις παρεμβάσεις του στο κοινοβούλιο οπού εκεί έδειξαν όλοι την ειλικρίνειά τους για τα ζητήματα που αφορούν το λαό, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανεργία, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα χαράτσια κ.λπ. Το ΚΚΕ έδρασε μέσα στο λαϊκό κίνημα και στήριξε το λαό μας σε δύσκολες καταστάσεις, όταν του έκοβαν το ρεύμα, όταν τα παιδιά λιποθυμούσαν στα σχολεία από τον υποσιτισμό. Οργάνωσε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.
Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, εξαιρουμένων των τμημάτων που έχουν να κάνουν με την άμεση καταστολή του λαϊκού κινήματος που δεν χαρακτηρίζουν τη στάση όλων των εργαζομένων, βιώνουν άγρια εκμετάλλευση και έντονο αυταρχισμό και θα πρέπει να καταλάβουν ότι η θέση τους είναι δίπλα στο λαϊκό κίνημα.
Θα πρέπει να θυμηθούν ότι στους αγώνες που έδωσαν, μόνο το ΚΚΕ στάθηκε σοβαρά και ειλικρινά δίπλα τους, για την επίλυση των προβλημάτων τους και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Για παράδειγμα, μόνο το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη από το 1992 για τις επιπτώσεις των αλλαγών στο ασφαλιστικό, τη στιγμή που όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούσαν να αποκοιμίσουν και να παροπλίσουν τους εργαζόμενους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν τους αφορά. Ολα αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ έκανε συνεχείς παρεμβάσεις για τα ζητήματα των ένστολων π.χ. για το μισθολόγιο, για τα σχέδια αναδιοργάνωσης των σωμάτων αυτών που στόχο έχουν την πλήρη στρατιωτικοποίησή τους και τη μεγαλύτερη εμπλοκή τους στις κατασταλτικές δυνάμεις, για ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Βουλή. Ο αγώνας αυτός ήταν αγώνας ουσιαστικός και όχι για τις εντυπώσεις, αγώνας μέχρι την ουσιαστική λύση των προβλημάτων, όπως στο πυροσβεστικό σώμα για τα επιδόματα όσων τραυματίζονταν εν ώρα υπηρεσίας ή για την αποκατάσταση των παιδιών των θανόντων πυροσβεστών.
Θα πρέπει να θυμηθούν ποιο κόμμα ήταν κοντά τους, ποιος τους είπε την αλήθεια, ποιος πάλεψε για τα προβλήματά τους. Αυτό αρκεί για να πάει κάποιος στην κάλπη με σιγουριά. Ενα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα είναι συμπαραστάτης για ό,τι θα αντιμετωπίσει ο λαός μας και τα παιδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ