10 Φεβ 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-Αισχος.Ψηφισαν.....16 απο......153

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ για πρόσφατη εκλογική διαδικασία


das-ota-_logoH ΔΑΣ-ΟΤΑ Κέρκυρας δημοσιοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το πόσο κακοστημένο ήταν το από καιρό σχέδιο της Διοίκησης του Οργανισμού και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας να διαιρέσουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους, με αφορμή την τυπική διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ. της διοίκησης του οργανισμού, φανερώθηκε από το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής παρωδίας, της περασμένης Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά αποτελέσματα
Σύνολο εργαζομένων στον οργανισμό: 153. Αποκλεισμένοι απ’ την εκλογική διαδικασία: 103 εργαζόμενοι συμβασιούχοι διότι οι νόμοι της ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. και των κομμάτων που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν, προστάζουν για ελαστικές σχέσεις εργασίας, ελαστικούς μισθούς, ελαστικά εργασιακά δικαιώματα, ελαστικές πληρωμές και καθόλου δικαιώματα στην εκπροσώπησή τους στη διοίκηση και στο συνδικαλισμό. Επιτράπηκε να συμμετέχουν στη διαδικασία: 50 μόνο τακτικοί εργαζόμενοι (μόνιμοι και αορίστου χρόνου), με πρόφαση ότι «αυτό είναι το νόμιμον», άρα δικαιώματα πρέπει να έχουν… «λίγοι και καλοί», για να διαιωνίζεται το «διαίρει και βασίλευε» στους χώρους δουλειάς!
Υποψηφιότητες: μόνο μία που μεθοδεύτηκε ως σίγουρη εκλογή, ώστε να «εκπροσωπήσει» τους Εργαζόμενους του οργανισμού που όμως οι εργαζόμενοι ούτε την είδαν ούτε την άκουσαν σε κάποια απ’ τις συγκεντρώσεις. Στην εκλογική διαδικασία: Γύρισαν την πλάτη 34 τακτικοί εργαζόμενοι με αποχή! Ψήφισαν: Μόνο 16 εργαζόμενοι !!!. . . νομιμοποιώντας το φιάσκο της διοίκησης του οργανισμού και των εργατοπατέρων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου. Μετά τα παραπάνω κωμικοτραγικά:
-Ως Δ.Α.Σ. – ΟΤΑ αφού συζητήσαμε με τους εργαζόμενους κρίνοντας αυτά τα γεγονότα, έχουμε να σχολιάσουμε πως. . . «θριάμβευσαν» μόνο τα διασπαστικά μαγειρέματα που ξεγυμνώνουν και αποκαλύπτουν την διοίκηση του οργανισμού καθώς και την πλειοψηφία του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού του Δ.Σ. του σωματείου ΟΤΑ που μαζί απέκλεισαν τα 2/3 των εργαζομένων και προσπάθησαν να ξεγελάσουν το υπόλοιπο 1/3 με νομικίστικα επιχειρήματα για δήθεν τήρηση της «νόμιμης διαδικασίας»! Οι διαδικασίες αυτές είναι στημένες και «βγάζουν μάτι». Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει δεκτό απ’ τους εργαζόμενους του οργανισμού, διότι με 16 ψήφους δεν προκύπτει καμιά νομιμοποιημένη εκπροσώπηση για τους 150 εργαζόμενους του οργανισμού με τους 134 εργαζόμενους να έχουν οδηγηθεί σκόπιμα εκτός της εκλογικής διαδικασίας. Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως δεν θέλει τους συμβασιούχους να εκπροσωπούνται στη διοίκηση, δεν θέλει να διεκδικούν μόνιμη δουλειά, να διεκδικούν να πληρώνονται για την εργασία που παρέχουν. Δίπλα της βρήκε σύμμαχο την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων που ακολουθώντας την διασπαστική πολιτική της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην οποία πλειοψηφεί επίσης η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ) που σταθερά αποκλείει τους συμβασιούχους από οποιαδήποτε εκπροσώπηση, από οποιαδήποτε διεκδίκηση
Είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων -μόνιμων και συμβασιούχων- να υπερασπίζονται την δουλειά και τη ζωή τους, να διεκδικούν καλύτερους όρους εργασίας, δικαίωμα που αυτή τη στιγμή η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ τους το αφαιρεί. Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το διασπαστικό ρόλο που παίζει η πλειοψηφία του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ