11 Ιουν 2015

Εξικνείται και αμελλητί

 Εξικνείται και αμελλητί

Η πρώτη φορά "αριστερά" (βοήθειά μας) κυβέρνηση αρχίζει και ανακαλύπτει σιγά - σιγά όχι μόνο τις πρακτικές των "κατοχικών" κυβερνήσεων αλλά και τη ζωντανή επίσημη γλώσσα τους. 
 
Λέει ο κ. Βούτσης σε ανακοίνωσή του "Σημειώνεται δε ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. δεν εξικνείται μέχρι της εξαίρεσής τους από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία" και λίγο παρακάτω "Βάσει των ανωτέρω και με δεδομένο ότι – σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και σήμερα στη διάθεσή μας – ο αριθμός των Δήμων, των Περιφερειών και των νομικών προσώπων αυτών που έχουν εκπληρώσει την ως άνω υποχρέωση και, αντίστοιχα, τα ποσά που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των Ο.Τ.Α. και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την αμελλητί συμμόρφωσή σας."
 
Επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο λοιπόν στην χαμένη (τους) ζωή και για να γίνουν κατανοητοί στο πόπολο δε λένε "ρε δήμαρχοι κοτζάμ πράξη νομοθετικού περιεχόμενου φτιάξαμε, εδώ και δύο μήνες και σεις ακόμα να υπακούσετε, βάλτε τα λεφτά στην ΤτΕ να τελειώνουμε" γιατί όλες αυτές οι παρόλες που λέγαμε όλα τα χρόνια για "διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α." ήταν για τους χαχόλους όχι για να το πιστέψουμε κιόλας. 
 
Δεν πειράζει που εκλεγήκατε ασπαζόμενοι και προπαγανδίζοντας τις παραπάνω παρόλες, τώρα τα κεφάλια μέσα γιατί όλα κι όλα : "Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια δεν εξικνείται" δηλαδή δε φτάνει μέχρι του σημείου να αμφισβητεί την ΠΝΠ, τι τζάμπα την φτιάξαμε ;
 
Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν αμελλητί δηλαδή χωρίς χωρίς υπαίτια βραδύτητα που θα έλεγαν και οι νομικοί της κυβέρνησης της "πρώτης φοράς αριστεράς".
 
Αν εσύ που θα διαβάσεις την ανακοίνωση του υπουργού αισθανθείς τη δυσωδία ανακοινώσεων του τύπου "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" μάλλον πρέπει να πας σε ωτορινολαρυγγολόγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ