11 Αυγ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Εντατικοί βομβαρδισμοί στις ανατολικές περιοχές

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Εντατικοί βομβαρδισμοί στις ανατολικές περιοχές

Από τους τελευταίους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στην Γκορλόφκα
Από τους τελευταίους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στην Γκορλόφκα
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Ακόμα πιο εντατικά συνεχίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία από τις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, που όλα δείχνουν ότι κλιμακώνει το τελευταίο διάστημα τη σύγκρουση με τους πολιτοφύλακες των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οπως καταγγέλλουν οι αρχές αυτών των θυλάκων των δύο επαρχιών που ελέγχουν οι πολιτοφύλακες που αντέδρασαν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, το Σαββατοκύριακο μόνο έπεσαν πάνω από 660 βόμβες από συστοιχίες πυροβολικού και άρματα μάχης, με αποτέλεσμα ένας άμαχος να σκοτωθεί στην πόλη Γκορλόφκα, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Η συγκεκριμένη πόλη είναι αυτή που έχει χτυπηθεί περισσότερο, ενώ οι αρχές της έδωσαν χτες στοιχεία, κάνοντας λόγο για 164 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες άμαχους από τις αρχές του Γενάρη φέτος.
Σε μάχες, επίσης, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι 16. Ενώ οι πολιτοφύλακες αναφέρουν την καταστροφή 2 τανκς και 2 ακόμα στρατιωτικών οχημάτων των ουκρανικών δυνάμεων, όπου σκοτώθηκαν 7 στρατιώτες.
Η επιδείνωση της κατάστασης έρχεται μετά την αποτυχία την προηγούμενη βδομάδα της συνάντησης της Ομάδας Επαφής στο Μινσκ να βρεθεί μια συμφωνία για την απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή της αντιπαράθεσης, όπως προέβλεπε η συμφωνία εκεχειρίας του Φλεβάρη του 2015, που όμως συνεχώς παραβιάζεται. Πάντως, η ουκρανική πλευρά διαρρέει ότι είναι πιθανή μια νέα συνάντηση της Ομάδας Επαφής (εκπρόσωποι κυβέρνησης του Κιέβου, πολιτοφύλακες, Ρωσίας και Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη) στις 26 Αυγούστου. Ωστόσο, την εξελισσόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία πληρώνει καθημερινά με το αίμα του ο ουκρανικός λαός. Πρόκειται για μια ενδοαστική και ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση, αφού οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στήριξαν και στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση που αιματοκυλάει το λαό, ενώ και η καπιταλιστική Ρωσία διεκδικεί τα συμφέροντά της στην περιοχή.
Χτες, επίσης, από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε γνωστό ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον ομόλογό του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Πάβελ Κλίμκιν, σχετικά με τη διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ. Η ρωσική πλευρά φέρεται να έδωσε έμφαση στην ανάγκη απευθείας διαλόγου των δύο εμπλεκόμενων πλευρών, κάτι που αρνείται η κυβέρνηση του Κιέβου, ενώ η ουκρανική πλευρά φέρεται να ζήτησε αντιμετώπιση των λεγόμενων ανθρωπιστικών ζητημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ