24 Νοε 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σφοδροί βομβαρδισμοί από την αντιδραστική κυβέρνηση

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σφοδροί βομβαρδισμοί από την αντιδραστική κυβέρνηση
Μπλακ άουτ στη χερσόνησο της Κριμαίας


ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Σε πολύωρους βομβαρδισμούς προχώρησαν οι δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και τάγματα του φασιστικού «Δεξιού Τομέα») κατά θέσεων των πολιτοφυλακών στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Οπως κατήγγειλαν οι τοπικές αρχές, τις τελευταίες 24 ώρες στο στόχαστρο βολών πυροβολικού βρέθηκαν τα χωριά Σπαρτάκ, Νοβοσβιετλόφκα, Ζαμπίτσεβο, Λοζόβοε και περιοχές της Γκορλόφκα και του Πετρόφσκι στα περίχωρα του Ντονέτσκ. Στις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν 2 πολιτοφύλακες.
Ταυτόχρονα, οι αρχές της Κριμαίας (που ανήκει στη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα της άνοιξης του 2014) κήρυξαν τη χερσόνησο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, από δολιοφθορά στις γραμμές υψηλής τάσης που έρχονταν από την Ουκρανία. Οι γεννήτριες που τέθηκαν σε κυκλοφορία μόλις που επαρκούν για τα νοσοκομεία και άλλα κρίσιμα κτίρια. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, τέσσερις γραμμές υψηλής τάσης μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα από την Ουκρανία στην Κριμαία. Δύο από αυτές υπέστησαν δολιοφθορές τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.
Η ουκρανική εταιρεία Ενέργειας «Ukrenergo» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έναν πυλώνα του ηλεκτρικού ρεύματος πεσμένο στο έδαφος και από έναν άλλο ο οποίος έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η φύση των ζημιών δείχνει ότι πρόκειται για δολιοφθορά πιθανόν «με τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών». Οι δύο άλλες γραμμές υψηλής τάσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εξαιτίας μιας έκρηξης.
Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας από τη μεριά της κατηγορεί για την κατάσταση στην Κριμαία και τις δολιοφθορές στους πυλώνες υψηλής τάσης «σαμποτέρ από τις πολιτοφυλακές και τη Ρωσία», μια εκδοχή που μάλλον είναι παράλογη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ