3 Νοε 2015

Από τις υποσχέσεις για «ισοδύναμα»... στην αποκήρυξή τους

Από τις υποσχέσεις για «ισοδύναμα»... στην αποκήρυξή τους



Γιατί... δε χαίρεται και δε χαμογελά ο λαός που τον τσακίζουν με την πολιτική τους, έχουν φτάσει να «αναρωτιούνται» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ!
Γιατί... δε χαίρεται και δε χαμογελά ο λαός που τον τσακίζουν με την πολιτική τους, έχουν φτάσει να «αναρωτιούνται» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ!
Eurokinissi
Σαν πρώτης τάξεως αντιπερισπασμό εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση το δράμα των προσφύγων, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του λαού τόσο απ' την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί, με τη «λογική» του «υπάρχουν και χειρότερα», όσο και από την απόσυρση των προπαγανδιστικών εφευρημάτων της περί «συνεχούς διαπραγμάτευσης» και εξεύρεσης «ισοδυνάμων» που τάχα θα ανακούφιζαν το λαό από πλευρές αυτής της πολιτικής. Σταθερά στην προπαγάνδα τους, βέβαια, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν το ιδεολόγημα που λέει ότι «ο λαός ήξερε τι θα κάναμε και παρ' όλα αυτά μας ψήφισε...», ως δικαιολογία για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής...
Είναι χαρακτηριστικό το κύριο άρθρο της «Κυριακάτικης Αυγής» που διαμηνύει στο λαό ότι για τα ζητήματα που τον καίνε - κατονομάζοντας την προστασία της πρώτης κατοικίας, το Ασφαλιστικό αλλά και τα «ισοδύναμα» για μια σειρά επώδυνα μέτρα - «τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης είναι ασφυκτικά μικρά, με τους δανειστές να έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι, με την κυβέρνηση να έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα και με τους πολίτες να το έχουν υπόψη τους όταν την ψήφισαν».
Για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «την ίδια στιγμή, αυτό που - θα έπρεπε να - καίει κάθε άνθρωπο σ' αυτή τη χώρα και στην ήπειρο που ζούμε, είναι η μοίρα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων» και να περιορίσει στο πεδίο αυτό τις υποσχέσεις περί «διαπραγμάτευσης» με τις οποίες έως χτες επιχειρούσαν να αποπροσανατολίσουν το λαό: «Η δεύτερη σκληρή διαπραγμάτευση που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση - στην οποία μάλιστα θεωρητικά έχει πολλούς συμμάχους, εν μέρει σε επίπεδο κυβερνήσεων και σίγουρα σε επίπεδο λαών - είναι αυτή για τη διαχείριση του Προσφυγικού», αναφέρει.
Συστάσεις να «μαζέψουν» τις υποσχέσεις περί «ισοδυνάμων» κάνει και ο Δ. Παπαδημούλης στα κυβερνητικά στελέχη. Μιλώντας χτες στον ρ/σ Real, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά τα περίφημα ισοδύναμα, νομίζω ότι σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι απαιτείται φειδώς. Ο πληθωρισμός περί ισοδυνάμων δεν ωφελεί (...) δεν μπορείς να αναζητήσεις ισοδύναμα σε πενήντα θέματα (...) Δηλώσεις, πολύ περισσότερο αναρμοδίων, γύρω από ιδέες δεν ωφελούν».
«Υπάρχει αισιοδοξία», λέει η κυβέρνηση την ώρα που βαθαίνει τη χρεοκοπία του λαού!
Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Flash», περιέγραψε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ως εξής: «Ψήφιση προαπαιτούμενων, πρώτη αξιολόγηση, εκταμίευση των δύο και ενός δισ. (...) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (...) στο τέλος του μήνα αναμένεται το σχέδιο του Ασφαλιστικού», επιχειρώντας να συντηρήσει αυταπάτες ότι «η επιτυχία αυτών, δηλαδή, η συζήτηση για το χρέος, η επιτυχία της πρώτης αξιολόγησης μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση - "κόκκινα" δάνεια, αντιλαμβάνεστε ότι είναι καθοριστικά και βεβαίως μας δίνουν και χώρο και χρόνο περαιτέρω, για να παλέψουμε και άλλα ζητήματα, των οποίων έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι είναι άδικα».
Την προσπάθειά της αυτή συνόδεψε με πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας που βιώνει ο λαός, δηλώνοντας κυνικά ότι «τα πράγματα δεν είναι τρομακτικά, υπάρχει αισιοδοξία, σε αντίθεση με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα πανικού. Δεν καταλαβαίνω το λόγο, που βλέπουμε μια απόπειρα τρομοκράτησης ανθρώπων: Υπερφορολόγηση, καταστροφή, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί. Δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει φορολογία, η οποία έρχεται από το παρελθόν»!
Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται, επιχείρησε να τις εμφανίσει σαν τμήμα της διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι αυτή αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, λέγοντας «εμείς τις αντιδράσεις τις θεωρούμε υγιείς και το θεωρούμε και μέρος της διαπραγματευτικής δύναμης αυτού του λαού (...) τις αντιλαμβανόμαστε με αυτόν τον τρόπο: Ως δύναμη και διαπραγματευτική».
Τον ισχυρισμό ότι ο λαός εγκρίνει την κυβερνητική πολιτική επανέλαβε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha». Προβάλλοντας την επιθυμία τους για πραγματικότητα υποστήριξε πως «ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση της κατάστασης και της προηγούμενης περιόδου θα συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια για να περάσουμε τον κάβο μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ