1 Δεκ 2015

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Δυνάμεις του Κιέβου και φασίστες βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Δυνάμεις του Κιέβου και φασίστες βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές


ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Οι δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και τα τάγματα θανάτου των εθνικιστών και φασιστών) συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία, στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι αρχές των πολιτοφυλάκων, πέρα από τις καθημερινές αυτές παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του φετινού Σεπτέμβρη, τα τελευταία 24ωρα παρατηρούνται κινήσεις επαναφοράς βαρέων όπλων από τον ουκρανικό στρατό - που, με βάση τη συμφωνία, είχαν απομακρυνθεί - πολύ κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης, κάτι που δείχνει μάλλον προετοιμασίες για μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, εξαπολύθηκε σφοδρός βομβαρδισμός στους οικισμούς Οκτιάμπρσκι και Βεσίλογιε στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντονέτσκ, που έπληξε έναν αγωγό φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα συνολικά 5 σπίτι να υποστούν σημαντικές ζημιές, ενώ προκλήθηκε και διακοπή της παροχής αερίου σε πολλά σπίτια. Επίσης, στους οικισμούς Ζαΐτσεβο και Πέσκι και στην πόλη Γκορλόφκα έγιναν μάχες όπου χρησιμοποιήθηκαν όλμοι και μικρότερα πυροβόλα όπλα. Απ' όλες αυτές τις ενέργειες, μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Χτες, επίσης, χτυπήθηκε από τα τάγματα των εθνικιστών και φασιστών, εργοστάσιο χημικών στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντονέτσκ, σε ένα βομβαρδισμό που διήρκεσε πάνω από 1 ώρα με βλήματα μεγάλου διαμετρήματος, που υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν αποσυρθεί βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ