Γράφει ο 2310net //
Αυτές τις μέρες διεξάγεται ένας διαδικτυακός αγώνας για την συγκέντρωση υπογραφών ώστε οι Ελληνες νησιώτες να τιμηθούν με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Πολύ σημαντικό! Μόνο τιμή αρμόζει στους ελληναράδες που βουτάνε στην θάλασσα μόλις σκάει το φουσκωτό για να κλέψουν τη μηχανή του. Μόνο Νόμπελ στους νησιώτες που ζητάνε 3 ευρώ την ώρα από πρόσφυγες που τους ζητάνε να φορτίσουν το κινητό τους, σε αυτούς που χρεώνουν 5 ευρώ ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και 50 ευρώ μια διαδρομή λίγων χιλιομέτρων. Μόνο βραβεία για αυτούς που έχουν δωμάτια και ξενοδοχεία αλλά δεν θέλουν να τα δώσουν σε πρόσφυγες ωστόσο πανηγυρίζουν για την πληρότητα των δωματίων τους λόγω της άφιξης «πολιτισμένων» αλληλέγγυων και εργαζόμενων σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά.
Μην ξεχάσουμε να δώσουμε βραβείο και στις ναυτιλιακές εταιρίες που κλειδώνουν τους πρόσφυγες στο κατάστρωμα και δεν τους επιτρέπουν να μπουν στο εσωτερικό των καραβιών τους παρότι έχουν πληρώσει το ίδιο εισιτήριο. Το ίδιο και στα τουριστικά γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των προσφύγων και χρεώνουν όσο περισσότερο μπορούν τη διαδρομή Αθήνα-Ειδομένη.
Φυσικά να μην αφήσουμε απ’έξω και τα φασιστοειδή που οργάνωναν συγκεντρώσεις κατά των προσφύγων και μαζί με δημάρχους σκορπούσαν μίσος κατά των «ξένων». Μα να μην ξεχάσουμε και τους επιλεκτικούς αλληλέγγυους, αυτούς που φροντίζουν σε κάθε τόνο να υπενθυμίσουν ότι άλλο πρόσφυγας, άλλο μετανάστης και άντε με τους πρόσφυγες να είμαστε λίγο ανεκτικοί, αλλά όχι και με τους μετανάστες!
Όσο για τους πολλούς πράγματι κατοίκους των νησιών που από την πρώτη στιγμή είδαν τον πόνο των προσφύγων ως δικό τους, αυτούς που νύχτα μέρα παλεύουν με τα κύματα για να βοηθήσουν στη διάσωση, αυτούς που ανοίξαν τα σπίτια και τις αγκαλιές τους χωρίς να κοιτάνε εθνικότητα και διαβατήρια, για αυτούς ένα βραβείο που πήρε μέχρι και ο Ομπάμα, αλλά και η ΕΕ είναι μάλλον ντροπή και όχι τιμή.
Άλλωστε, η πραγματική αλληλεγγύη δεν εξαγοράζεται με κανένα Νόμπελ. Πηγάζει από τα βάθη της ψυχής εκείνων που δεν ξεχνούν ότι είναι άνθρωποι. Και έχουμε αρκετούς τέτοιους…
Καλή χρονιά!