25 Ιουν 2016

Τα ΜΑΤ δε θα τα ξαναπιάσεις στο στόμα σου! Τα ΜΑΤ!!!


Τα ΜΑΤ δε θα τα ξαναπιάσεις στο στόμα σου! Τα ΜΑΤ!!!


Άφθονο γέλιο πρόσφερε στη συντακτική μας ομάδα, η είδηση πως 300 αστυνομικοί των ΜΑΤ, έκαναν αίτηση μετάθεσης σε άλλες υπηρεσίες, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την πειθαρχική δίωξη συναδέλφων τους λόγω… άσκησης βίας.
Συγκεκριμένα ένας υπαστυνόμος (διμοιρίτης) και τρεις αστυφύλακες απομακρύνθηκαν από τα ΜΑΤ γιατί κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο. Οι τέσσερις αστυνομικοί που απομακρύνθηκαν από τα ΜΑΤ αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι πήραν εντολή από επικεφαλής που βρισκόταν στο σημείο, ενώ παραδέχονται ότι η εντολή δεν δόθηκε από το κέντρο της.
Οι άνδρες των ΜΑΤ αντέδρασαν έντονα στην απόφαση και σε μία πρωτοφανή κίνηση ένδειξης δυσαρέσκειας υπέβαλαν μαζικά αιτήματα μεταθέσεων από την υπηρεσία τους. Έτσι, περίπου 250 άνδρες των ΜΑΤ από τους συνολικά 750 εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να φύγουν από την υπηρεσία.
Οι λεπτομέρειες κάνουν την υπόθεση ακόμα πιο αστεία, αφού μαθαίνουμε πως αν γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις μετάθεσης, τα ΜΑΤ στην Αθήνα θα είναι ουσιαστικά υποστελεχωμένα και τότε ζήτω που καήκαμε αν καταλήξουμε να έχουμε πορείες όπου δεν τραυματίζεται κανένας.
Από την άλλη, μαθαίνουμε πως οι ίδιοι οι υπάλληλοι των ΜΑΤ, νιώθουν μόνιμα απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι από την πολιτική ηγεσία. Ναι, ναι. Τύποι σαν αυτόν στο παρακάω βίντεο, νιώθουν απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι.

Το ρεπορτάζ δεν αναφέρει αν σε παρόμοια κίνηση διαμαρτυρίας προέβει και το επίλεκτο σώμα των ΜΑΤ που τους έχουμε δει συχνά πυκνά να βγάζει τις στολές του και να ντύνεται με κουκούλες και λοστάρια, αλλά λογικά η δυσαρέσκεια θα είναι διάχυτη σε όλο το αστυνομικό σώμα.

Εμείς είμαστε σίγουροι πως όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με το μέρος των ΜΑΤ. Κερατέα, Σκουριές, αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχοι και γενικά όποιος σχεδόν μιλάει ελληνικά. Έτσι, σε μια προσπάθεια να σταθούμε και εμείς αλληλέγγυοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάνε, τους αφιερώνουμε κανά δυο τραγουδάκια να πάνε κάτω τα φαρμάκια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ