23 Απρ 2017

Λίγα λόγια για την ΛΔ Β ЮЮЮ ЮΚορέας








Επειδή τα όσα γίνονται τόσα χρόνια στην Κορεατική χερσόνησο δεν μπορούν να έχουν ως μοναδική εξήγηση το «καθεστώς των ΚΙΜ» , καλό θα ήταν να πούμε δυο κουβέντες. Η Κορέα πήγε πεσκέσι στους αμερικανούς ως κατάκτηση των Ιαπώνων από το 1895. Μέχρι τότε διοικούταν από αυτοκράτορες για +1000 χρόνια. Οι «ελευθερωτές» αμερικάνοι ήθελαν όλο το «οικόπεδο» της κορεατικής χερσονήσου «άρτιο και οικοδομήσιμο» για πάρτη τους, αδιαφορώντας αν επί 50 χρόνια είχε αναπτυχθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο απελευθερωτικό κομμουνιστικό κίνημα εναντίον της Ιαπωνικής κατοχής. Επιπλέον λόγω της καλής συνεργασίας τους μεταπολεμικά με τις Ιαπωνικές αρχές και λόγω της αποστράτευσης μεγάλου αριθμού ανδρών που ακολούθησε το τέλος του πολέμου, εμπιστεύθηκαν την αστυνόμευση περιοχών στις πρώην ιαπωνικές αρχές σχεδόν παντού στην απελευθερωμένη Ασία.


 Εδώ δεν έφεραν ακριβώς πίσω τους γερμανούς, αλλά επέλεξαν τους συνεργάτες τους !!!! Τάθελαν όλα δικά τους , αλλά δεν τους κάθισε η μπίλια. Οι κορεάτες αντιστάθηκαν λυσσαλέα στην αμερικανική κατοχή , και με την βοήθεια της Κίνας και της ΕΣΣΔ έδωσαν σκληρά μαθήματα στον επικυρίαρχο. Μην πιστεύοντας στην αντίσταση που προέβαλαν οι αμερικανοί έκαναν τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο της Κορέας. Χρησιμοποίησαν κάθε «σύγχρονο όπλο» της εποχής αδιαφορώντας για τις απώλειες αμάχων. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια που κράτησε η σύραξη , το βορειο κομμάτι της χώρας έχασε πάνω από το 1/3 του πληθυσμού του. Οι κτηνωδίες των αμερικανών και του «εκστρατευτικού σώματος « υπό την σημαία του ΟΗΕ δεν είχαν προηγούμενο. 

Αυτό είναι περασμένο βαθιά στο DNA του κορεατικού λαού ακόμα και αυτών που ζούν στο νότιο τμήμα της χώρας. Δεν θα μπορούσε κανένα «καθεστώς των ΚΙΜ» να γίνεται αποδεκτό, αν δεν υπάρχει η ιστορική μνήμη για τα χειρότερα. Ο λαός στο βόρειο τμήμα της χώρας υπομένει βαρύτατες θυσίες για να συνεχίζει να υπάρχει ως ελεύθερο κράτος. Φυσικά αναγκαίο γι αυτό είναι να είναι καλά εξοπλισμένος για να αντιπαρατεθεί στην όποια έξωθεν απειλή. Και οι αμερικάνοι, ποτε δεν σταμάτησαν να απειλούν την Κορέα με πυρηνικό βομβαρδισμό. Πολύ σωστά η Κορέα φρόντισε να αναπτύξει πυραυλική τεχνολογία αιχμής και πιστεύω είναι πολύ κοντά να κατέχει πυρηνικό όπλο αποτροπής.

κοκκινος Ιvan















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ