4 Ιουν 2017

Εκκλήσεις και αντεγκλήσεις για «εθνική ενότητα»

       


Με κάθε τρόπο και μέσο η συγκυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει τις «εκκλήσεις» για «εθνική ενότητα» και τα περί «εθνικών στόχων» στην επιφάνεια, προκειμένου να να εγκλωβίσει το λαό στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και να τον καταστήσει συνένοχο αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Ο Αλ. Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook, ισχυρίζεται ότι είναι «εθνικός στόχος» και όχι απλά πολιτικός στόχος της κυβέρνησης «η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης».
Παράλληλα -και όπως είναι αναμενόμενο- στρέφεται προς τη ΝΔ, με αφορμή τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν αύξηση του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2017, λέγοντας ότι αποτελεί «ανοησία», η «χαιρεκακία» και η «ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές».
Όπως ήταν επίσης αναμενόμενο, η ΝΔ, πήρε το μπαλάκι, ξεκινώντας μια ακόμη αποπροσανατολιστική κόντρα: «Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην ανάρτηση του πρωθυπουργού, ισχυριζόμενο ότι «ζει σε ένα δικό του κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα».

Επίσης, πάντα πιστή στη γραμμή ανάδειξή της ως καλύτερου διαχειριστή, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «Δυόμιση χρόνια τώρα η Κυβέρνησή του απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανέναν εθνικό στόχο», και δηλώνει ότι «Ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ