30 Νοε 2017

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Αντιδράσεις για την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων στα Γιάννενα

Την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market In» στα Γιάννενα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σήμερα στις 6 μ.μ. μπροστά στα «Market In»:
«Μετά τις συλλήψεις του Προέδρου του ΕΚΙ και 2 ακόμα συνδικαλιστικών στελεχών στις 26 Οκτώβρη 2017, μετά τις συλλήψεις των 2 εργαζόμενων την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017 το πρωί μέσα από τα σπίτια τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Αντιδράσεις για την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων στα Γιάννενα
Η σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Νίκου Έξαρχου (φωτο: 902.γρ)
Σήμερα το πρωί, μέρα που το Εργατικό Κέντρο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο “Market In” για την ανάκληση της σωρείας προσχηματικών μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία εναντίον εργαζομένων που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται, δεκάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους βρέθηκαν από το πρωί μπροστά στο κατάστημα για την περιφρούρηση της απεργίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.
Για ακόμα μια φορά όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Με πρωτοφανή βία, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους εργαζόμενους. Με ξύλο “στο ψαχνό” κυριολεκτικά, συνέλαβαν 12 άτομα, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος και ακόμα ένα μέλος της Διοίκησης του ΕΚΙ, πρόεδροι σωματείων κ.ά.
Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία.
Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απέδειξε πώς εννοεί τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Απέδειξε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη μεγαλοεργοδοσία όχι απλά επιλέγει να βοηθά τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά χρησιμοποιεί και όλους τους μηχανισμούς της, όπως τη “δικαιοσύνη” και τις δυνάμεις καταστολής για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους για να επιβάλλει την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς.
Γι’ αυτό άλλωστε θέλουν να ψηφίσουν και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο: για να σταματήσουν οποιαδήποτε οργάνωση αντίδρασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε.
Κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, μπροστά στη βία που διαδραματίζεται στην πόλη μας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστική να καταδικάσει τα πρωτοφανή γεγονότα.
Καλούμε όλη την πόλη να δώσει απάντηση σήμερα Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 6.00 μ.μ., σε συλλαλητήριο μπροστά στα «Market In».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκτελώντας για μια ακόμα φορά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας των Super Market “MARKET IN” προχώρησε πριν από λίγο σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Η μανία των δυνάμεων καταστολής για να χτυπήσουν τη σημερινή κινητοποίηση και τους εργαζόμενους έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους. Το Εργατικό Κέντρο μπροστά σε αυτό το όργιο καταστολής είχε κηρύξει για σήμερα 24ωρη Απεργία στην επιχείρηση “MARKETIN”.
Να γίνει σε όλους τους χώρους γνωστή η σημερινή πρόκληση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας της “ΜΑRKETIN”. Η μεγαλοεργοδοσία έχει ξεσαλώσει αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έδωσε η κυβέρνηση. Αξιοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, που με μανία επιτέθηκαν και συνέλαβαν τους 12 συναδέλφους.
Η ΕΓ του ΠΑΜΕ με άμεση παρέμβαση επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλοντας την αστυνομική καταστολή και ζητώντας να απελευθερωθούν τώρα όλοι οι συλληφθέντες και να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την απεργιακή κινητοποίηση. Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.
Nα δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης».

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την επίθεση των ΜΑΤ κατά απεργών στα Γιάννενα, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νέο κι απαράδεκτο χτύπημα της αστυνομίας, με 12 συλλήψεις εργαζόμενων, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Ν. Έξαρχο, που περιφρουρούσαν την απεργία στα “Market In” και διεκδικούσαν τα αυτονόητα, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων από την εργοδοσία του “Market In”, πρώην “Καρυπίδης”.
Οι εργαζόμενοι του “Market In”, πρώην “Καρυπίδης”, βιώνουν όλες αυτές τις μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση, τόσο στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους από την επιχείρηση, όσο και στην καταστολή από το κράτος και την αστυνομία, στο σημείο να συλλαμβάνονται συνδικαλιστές με τη διαδικασία του αυτοφώρου μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την επιθετικότητα των ΜΑΤ, που στηρίζει έτσι απροκάλυπτα την εργοδοσία του “Market In”, η οποία απολύει, καταδικάζει τους εργαζόμενους στην απληρωσιά και κινείται από πάνω και νομικά εναντίον τους.
Το γεγονός ότι το σημερινό χτύπημα κατά απεργών – εργαζομένων και συνδικαλιστών έγινε σε απεργία κηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αποτελεί επίσης μια επιπλέον απόδειξη για το πώς επιδιώκει η κυβέρνηση να “κλείσει την αξιολόγηση”, ποινικοποιώντας τους εργατικούς αγώνες και ξηλώνοντας το δικαίωμα στην απεργία.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα “Market In”, στα Ιωάννινα και παντού, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συναντηθούν με την αλληλεγγύη και τις κινητοποιήσεις όλου του λαού. Να δοθεί βροντερή απάντηση με την επιτυχία της πανεργατικής – πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ