22 Φεβ 2018

Δηλαδή τι θα κάνετε, θα γκρεμίσετε τις πολυεθνικές;

Οι τοποθετήσεις του Θανάση Παφίλη και του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Βουλή για το σκάνδαλο της «Novartis»

«To KKE θα κάνει ό,τι μπορεί, όπως έκανε πάντα, ώστε ένα μέρος, τουλάχιστον, της αλήθειας να αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και τι παιχνίδια παίζονται»,
Δηλαδή τι θα κάνετε, θα γκρεμίσετε τις πολυεθνικέςτόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση «Novartis».
Επισήμανε ότι το ΚΚΕ λέει «όχι στα παιχνίδια», η θέση του Κόμματος είναι να εξεταστούν όλοι και «να πάει η υπόθεση μέχρι τέλους».
«Αυτό που έγινε με τον Παπαντωνίου και που προδιαθέτει για τέτοια εξέλιξη είναι μια ωμή κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως «εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοια κοροϊδία».
Σε σχέση με τους «προστατευόμενους μάρτυρες», ανέφερε ότι θα πρέπει:
«Να έρθουν και να καταθέσουν επωνύμως και να αναλάβει το κράτος σας να τους προστατεύσει, ή δεν τους ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες;».
Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι η συζήτηση περί σκανδάλων είναι ένα σκηνικό που το ζούμε πολλά χρόνια, όμως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ θεωρούν άβατο το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι υποκρισία όταν η κυβέρνηση λέει όλα στο φως και μιλάει για κάθαρση, γιατί τα σκάνδαλα είναι σύμφυτα με το καπιταλιστικό κέρδος.
«Δηλαδή τι θα κάνετε, θα γκρεμίσετε τις πολυεθνικές; […] Πέστε μας μια χώρα που αντιμετωπίστηκαν τα σκάνδαλα», είπε, καταδεικνύοντας ότι «το σύστημα είναι αδίστακτο. […] Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός στον καπιταλισμό; Ο θάνατός σου η ζωή μου»,
Δηλαδή τι θα κάνετε, θα γκρεμίσετε τις πολυεθνικές
ανέφερε, επισημαίνοντας ότι τα σκάνδαλα συμβαίνουν και στις ΗΠΑ που η κυβέρνηση έχει «ερωτευτεί παράφορα», ενώ όσα σκάνδαλα βγαίνουν, αυτό συμβαίνει εξαιτίας επιχειρηματικών συμφερόντων.
Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πάλη του εργαζόμενου λαού να στραφεί ενάντια στο σύστημα της διαφθοράς, των κρίσεων και των πολέμων.
«Η πάλη του εργαζόμενου ελληνικού λαού, της νεολαίας του, πρέπει να στρέφεται και να κατευθύνεται όλο και περισσότερο συνολικά ενάντια στο άθλιο αυτό σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς,
των ανταγωνισμών, της αναρχίας της παραγωγής, της ανεργίας, των οικονομικών κρίσεων, των σκανδάλων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των επεμβάσεων, που μας οδηγούν όλοι μαζί ΝΑΤΟ- ΣΙΑ- ΕΕ- ΔΝΤ και το κακό συναπάντημα»,
τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση «Νovartis».

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

Πηγή: 902.gr
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 8 times, 9 visits today)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ