10 Αυγ 2018

Στείλε κι εσύ μέιλ στην Παναγιά!







Η Εκκλησία μπορεί να βρίσκεται ακόμα στον Μεσαίωνα και οι φονταμεταλιστές ιερείς της να αναπολούν το κυνήγι μαγισσών της κατά τα άλλα μισητής (άτιμο filioque…) Καθολικής Εκκλησίας, αλλά θέτουν στην υπηρεσία της πίστης τη σύγχρονη τεχνολογία. Μέσω facebook, άλλωστε, ο πρώην μοίραρχος της Χωροφυλακής επί Χούντας και νυν Μητροπολίτης Αμβρόσιος στέλνει τα μηνύματα… αγάπης του. Να σαπίσει το χέρι του ενός, να σαπίσει στην κόλαση ο άλλος.

Γενικώς, έχει μια αδυναμία στο σάπιο. Ίσως, επειδή κοιτάζεται συχνά στον χρυσοποίκιλτο καθρέφτη του. Για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι «πόσταρε» πως φταίει ο Τσίπρας. Όχι εξαιτίας του ανέτοιμου κρατικού μηχανισμού, αλλά επειδή είναι άθεος! Δηλαδή, ο πρωθυπουργός είναι «αμαρτωλός», αλλά ο… καλός Θεούλης απανθρακώνει γυναικόπαιδα!

Έρχεται, όμως, Δεκαπενταύγουστος και την σκυτάλη της πίστης παίρνει αυτοδικαίως η Παναγιά της Τήνου. Εκεί, λοιπόν, όπου ουκ ολίγοι έχουν πλουτίσει από τα τάματα, κατάφεραν και βρήκαν το μέιλ της… Παναγίας! Ναι, δεν κάνουμε πλάκα. Μετά τον αριθμό του τηλεφώνου του Θεού που είχε, αλλά δεν μας το έδινε, κάποιος ανεκδιήγητος ιερέας και έπαιρνε απευθείας οδηγίες, τώρα όλοι μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα στη Μεγαλόχαρη. Και το πιο σημαντικό, θα μας απαντήσει!

Η Ιερά Μητρόπολη κοινοποίησε το μέιλ στο οποίο θα στέλνουν τα «αιτήματα» προς την Παναγία οι πιστοί, διευκρινίζοντας ότι ο ιερέας που χειρίζεται την ηλεκτρονική σελίδα δεν θα αποκαλύπτει το περιεχόμενό τους. Θα λαμβάνει γνώση μόνο η… αποδέκτρια, η οποία και θα απαντά εντός ολίγων ημερών. Αυτά τα ωραία και τεχνολογικώς θαυματουργά (τύφλα να έχει η Apple…) για όσους δεν μπορέσουν να πάνε Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο.

Για όσους επισκεφθούν το νησί, το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο είναι λίγο πολύ γνωστό. Πηγαίνεις γονατιστός στο ναό (και μετά στον φυσικοθεραπευτή) και αφήνεις στη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς το τάμα σου. Αυτό μαζί με όλα τα άλλα θα καταλήξουν στα υπόγεια χυτήρια για να γίνουν ράβδοι χρυσού και ασημιού. Απόδειξη ότι η πίστη σώζει. Όχι κατ’ ανάγκη τους πιστούς, αλλά αυτό τεχνηέντως δεν διευκρινίζεται.

Όπως και να ‘χει, πάντως, πιστοί και άπιστοι την Παναγία επικαλούνται. Οι μεν πρώτοι αναφωνούν «Παναγιά μου, βάλε το χέρι σου», οι δε δεύτεροι «Παναγιά μου ένα παιδί». Άντε, καλές βουτιές και εν αναμονή κάποιας σέλφι από την Μαρία! Αν και είναι πιο πιθανό από την Μαγδαληνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ