27 Νοε 2018

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ k ΣΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΩΝ -ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ

 

Μαθητές σε Πρέβεζα και Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν τις προσπάθειες των φασιστών να κάνουν “μπλε” το χάρτη κι αποτρέπουν με τη δράση τους καταλήψεις με εθνικιστικά συνθήματα.

Τη δική τους απάντηση δίνουν μαθητές από περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, στην προσπάθεια φασιστικών και εθνικιστικών κύκλων να περάσουν καταλήψεις με σειρά αλυτρωτικών συνθημάτων, που καλλιεργούν το μίσος και τη μισαλλοδοξία σε βάρος γειτονικών λαών.

Έτσι, μαθητές από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Πρέβεζας, καταγγέλλουν τη λαθροχειρία των προπαγανδιστών των εθνικιστικών καταλήψεων, που για να γεμίσουν το χάρτη που διακινούν στο διαδίκτυο επικαλούνται το χωριό της Νικόπολης, το οποίο δεν έχει παρά 100 κατοίκους, ενώ οι μαθητές του στο σύνολό τους φοιτούν στο Β’ ΓΕΛ της Πρέβεζας. 
Απαιτούν μάλιστα άμεσα να διαγραφεί η πόλη τους από τον “ψευτοχάρτη” όπως το χαρακτηρίζουν:
Κάποιοι νοματαίοι, οι οποίοι χειροκροτούνται από τον Παναγιώταρο και άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούν την πόλη μας, για να φτιάξουν έναν ψευτοχάρτη για μια ψευτοπανελλαδική ημερομηνία δράσης των «μαθητών». Είναι τόσο αστοιχείωτοι και τόσο κουτοί, που για να γεμίσουν τον χάρτη τους χρησιμοποίησαν το χωριό της Νικόπολης (Σμυρτουλας), ένα χωριό 100 κατοίκων και χωρίς σχολείο, αφού οι μαθητές της μετακινούνται στο 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δείξει πώς κινητοποιούνται οι μαθητές της Πρέβεζας, με τι αιτήματα και με τι μορφές πάλης για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, για ένα σχολείο και μια κοινωνία που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες μας, χωρίς αβεβαιότητα για τη ζωή και το μέλλον μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΧΑΡΤΕΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!
Ένα ακόμη παράδειγμα προς μίμηση δίνουν μαθητές από τη Μενεμένη Θεσσαλονίκης,όπου επιχειρήθηκε από μέλη του 15μελους να γίνει κατάληψη εθνικιστικού περιεχομένου, η οποία αποτράπηκε μετά την παρέμβαση συμμαθητών τους, οι οποίοι με συζήτηση κατόρθωσαν να αναδείξουν ότι συνθήματα όπως “Μακεδονία γη ελληνική” ενσπείρουν το μίσος και δεν προσφέρουν τίποτε στα πραγματικά προβλήματα των μαθητών:
Μετά τα γεγονότα που έγιναν στο 2ο ΓΕΛ Συκεών, όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απάντησε με χημικά και ΜΑΤ στην κινητοποίηση μαθητών, φοιτητών, καθηγητών και γονιών που βρίσκονταν εκεί για διαμαρτυρία σε εκδήλωση προγραμματισμένη με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, συνεχίστηκε μια συζήτηση που εδώ και καιρό απασχολεί την μαθητική κοινότητα για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε μια σειρά προβλήματα και ελλείψεις, που έχουμε στα σχολεία μας, καθώς και για το νομοσχέδιο για το λύκειο και το εξεταστικό  που ετοιμάζεται να καταθέσει.
Στη συνεδρίαση του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης μετά από την απόφαση για καταδίκη των παραπάνω γεγονότων αποφάσισε να δώσει συνέχεια στη διαμαρτυρία του με τη μορφή της κατάληψης για αρκετά ζητήματα (βλ. http://www.mathites.gr/?p=2236). Στην συζήτηση για τα αιτήματα της κατάληψης, κάποιοι μαθητές από το 15μελές έβαλαν το ζήτημα να γίνει κατάληψη με σύνθημα «Μακεδονία γη ελληνική». Το 15μελές μετά από συζήτηση και με την μαθητική κοινότητα, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο σύνθημα προκαλεί μίσος και έχθρα ανάμεσα σε γειτονικούς λαούς, τον αλυτρωτισμό και διάθεση για πολέμους. Ότι στον εθνικισμό δεν μπορούμε να απαντάμε με εθνικισμό, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια ή την Βουλγαρία… Οι μαθητές  γυρνάμε την πλάτη σε όλους όσοι σπέρνουν με τη θέση τους τα παραπάνω, δηλαδή τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλων φασιστικών ομάδων, που τις προβάλλουν και τις  προωθούν μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα site τους.
Όσοι πραγματικά αγαπάμε την πατρίδα μας και θέλουμε να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας, πρέπει να καταδικάσουμε την ίδια την συμφωνία των Πρεσπών η οποία με την σειρά της προκαλεί πολεμικές διαθέσεις και στις δύο χώρες και όχι μόνο. Αλλά κυρίως στο γεγονός, ότι δίνει στο ΝΑΤΟ την άδεια να πατήσει περισσότερο το πόδι του στα Βαλκάνια με νέες πολεμικές βάσεις.
Επίσης, μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές έγινε για τα προβλήματα που συνολικά τους απασχολούν και στο σχολείο, αλλά και μετά το σχολείο. Το γεγονός δηλαδή ότι το σχολείο που έχουν σήμερα, δεν είναι σε καμία περίπτωση το σχολείο που έχουμε όλοι ανάγκη. Οι ελλείψεις στο ίδιο το περιεχόμενο των γνώσεων, σε καθηγητές και σε εξοπλισμούς είναι ζητήματα που απασχολούν πολύ τους μαθητές. Τέλος, συζήτησαν ότι το νέο λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι το λύκειο που έχουμε ανάγκη.
Τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν και πρέπει να πολλαπλασιαστούν στο επόμενο διάστημα, ακριβώς για να κόψουν το πολύ ανησυχητικό, αλλά ακόμα αριθμητικά περιορισμένο φαινόμενο στη ρίζα του. Εξάλλου, κόντρα στην εικόνα που προβάλλεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, κάθε άλλο παρά κυριαρχία έχουν οι πάσης φύσης σπεκουλαδόροι του εθνικισμού στα σχολεία, καθώς στην πλειονότητα των ψηφοφοριών που γίνονται σε σχολεία με θέμα το Μακεδονικό, χάνουν κατά κράτος. Αυτό όμως δε σημαίνει εφησυχασμό, αλλά αντίθετα δυνάμωμα ακόμα περισσότερο των αντιστάσεων που αποδεδειγμένα διαθέτουν πρωτίστως οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και η πλειονότητα εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε ακόμα και τα λίγα κρούσματα τέτοιων καταλήψεων να παραμείνουν μια θλιβερή και περιθωριακή παρένθεση και το μαθητικό κίνημα να συνεχίσει τις αγωνιστικές παραδόσεις που τόσες φορές επιβεβαίωσε και συνεχίζει να επιβεβαιώνει, όσο μικρός κι αν είναι ο τηλεοπτικός χρόνος που κερδίζει.
Από: mathites.gr/

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας: Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία! ΟΥΣΤ! Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, ενάντια σε πολέμους, φασισμό! Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!

Καλούμε τους συμμαθητές μας να γυρίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη την πλάτη στα φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους και θέλουν να σπείρουν στα σχολεία και τις γειτονιές μας τις μισάνθρωπες, φασιστικές, δολοφονικές, σάπιες ιδέες τους και το ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Τα καλέσματα για την ψευτοπανελλαδική μέρα καταλήψεων είναι ανυπόγραφα, γιατί απλά δεν υπάρχουν σχολεία και συντονιστικά που να καλούν σε φασιστικού περιεχόμενου καταλήψεις. Οι φασίστες τρώνε πόρτα όπου βάζουν αυτό το θέμα στα σχολεία και θα συνεχίσουν να τρώνε τα μούτρα τους όπου τολμήσουν να το βάλουν από εδώ και μπρος!
Αυτά τα καλέσματα δεν είναι όμως και ανώνυμα, μιας και προπαγανδίζονται από τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής, από τους υπόδικους φασίστες βουλευτές τους και από μια σειρά φασιστικούς λογαριασμούς και προφίλ στα social media. 
Προπαγανδίζονται δηλαδή από όλους αυτούς:
  • που πολεμάνε με μίσος τους μεγάλους μαθητικούς μας αγώνες, που ζητούσαν να μπουν εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία για να συλλάβουν τους μαθητές που παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
  • που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.
  • που πουλούσαν νταηλίκια σε παιδιά δημοτικού και έβγαζαν από το στόμα τους τον φασιστικό τους οχετό ζητώντας να φύγουν οι πρόσφυγες συμμαθητές μας από τα σχολεία μας.
  • που ζητούσαν να πνιγούν και άλλοι μικροί Αϊλάν στη Μεσόγειο.
  • που προσκυνάνε το ΝΑΤΟ που σφαγιάζει λαούς δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων.
  • που κάνουν τις κότες μπροστά στα αφεντικά.
Οι μαθητές είμαστε ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, γιατί κάνει το μπαρούτι του πολέμου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα στην περιοχή των Βαλκανίων. Γιατί ανοίγει τις πόρτες για να πατήσει περισσότερο το ΝΑΤΟ το βρώμικο πολεμικό του πόδι στην περιοχή μας με νέες βάσεις πολέμου. Το ΝΑΤΟ που έχει αφήσει τα ματωμένα του ίχνη απ’ όπου κι αν έχει περάσει, που έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που με τους βομβαρδισμούς του διαμέλισε τα Βαλκάνια δεν είναι εγγυητής της ειρήνης. Αντίθετα ανάβει το φιτίλι του πολέμου ακόμα περισσότερο στην περιοχή μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλες οι προηγούμενες έχουν κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, έχουν δώσει γη και νερό στα γεράκια του πολέμου βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.
Την ώρα που μας λένε ότι για τα σχολεία μας δεν έχουν λεφτά, έδωσαν δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ. 
Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων, με τους μετανάστες και πρόσφυγες συμμαθητές μας στα σχολεία.
Είναι προκλητικό να το παίζουν πατριώτες, τα δισέγγονα του Χίτλερ, αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα των ναζί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που την περίοδο της γερμανικής κατοχής κατέδιδαν τους Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονταν για την λευτεριά. Είναι προκλητικό να μιλάνε για την Κύπρο οι φασίστες που έχουν εικόνισμα τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τη χούντα που ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Δεν θα τους περάσει!
Οι μαθητές απέναντι σε όλα αυτά δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους.
Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!
Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας.
Δεν ανεχόμαστε να δούμε κι άλλα αδέρφια μας να πεθάνουν, να μεγαλώσουν στα χαλάσματα του πολέμου, να γεννηθούν και να ακούσουν τον ήχο του πολέμου και του θανάτου.
Απέναντι στα τύμπανα του πολέμου που χτυπούν στη γειτονιά μας, εμείς υψώνουμε τη δική μας φωνή!
Αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους των εκμεταλλευτών.
Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!!

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Θεσσαλονίκης: Απομονώνουμε τους φασίστες!

Την τελευταία βδομάδα σε ορισμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες πόλεις της περιοχής μας έχουν γίνει κάποιες καταλήψεις και κινητοποιήσεις με συνθήματα “Μακεδονία γη Ελληνική” και “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”. Όλα αυτά τα σχολεία και πολλά άλλα που καμία σχέση δεν είχαν με αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις, φιγουράρουν σε όλα τα φασιστικά sites και χειροκροτούνται από πολλά στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Τέτοια φασιστικά στοιχεία είναι αυτοί που μοιράζουν τα εθνικιστικά πανό από σχολείο σε σχολείο και προτρέπουν τους μαθητές γι’ αυτές τις δράσεις, είναι οι ίδiοι που καλούν στην ψευτοπανελλαδική ημερομηνία δράσης. Άλλωστε αυτές οι κινητοποιήσεις ούτε έγιναν ύστερα από συζήτηση στις μαθητικές κοινότητες, ούτε ύστερα από ΓΣ σχολείων. Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι όλες αυτές τις κινητοποιήσεις τις καλούν και τις προπαγανδίζουν τα φασιστοειδή. 
Οι μαθητές όμως γνωρίζουν τι σημαίνει φασίστας! Δεν ξεχνούν ποιοι δολοφόνησαν τον Φύσσα! 
Δεν ξεχνούν ποιοι σπέρνουν το μίσος για συμμαθητές μας μετανάστες και πρόσφυγες! 
Τους μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αυτοί που το παίζουν νταήδες στους αδύναμους και στα αφεντικά κάνουν τις κότες!!! Αυτοί που ζητάν στο Πέραμα να μειωθούν οι μισθοί των ναυτεργατών για να τα τσεπώνουνε καλύτερα οι εφοπλιστές. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους μαθητές να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς τους φασίστες, δολοφόνους!
Απέναντι σε όλους αυτούς που μας καλούν να λέμε ότι «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» σπέρνοντας το μίσος, την έχθρα και τη διάθεση για πολέμους προς άλλους λαούς, να βροντοφωνάξουμε:
  • Δεν απαντάμε στον εθνικισμό με εθνικισμό,  γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Σκόπια, στην Βουλγαρία ή την Αλβανία. 
  • Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών που είναι κακή και για τους δύο λαούς, καθώς βάζει τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες των λαών να σουλατσάρουν με τις βάσεις τους στις χώρες μας.
Είναι αστείο να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα του Χίτλερ και όταν ακούνε ΝΑΤΟ βαράνε προσοχή. Βγαίνουν από τις τρύπες τους και σπέρνουν εθνικιστικό μίσος για να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, τα χρήματα που δε μας φτάνουν, τα κενά σε καθηγητές που ακόμα υπάρχουν, για τα σχολεία μας που είναι υπό κατεδάφιση, για το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που συζητάνε να μας φέρουν.
Καλούμε όλους τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές φωνές, να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που ζούμε καθημερινά και να αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δε θα μας εξοντώνει. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις και εμπόδια, που θα μας μορφώνει όλους.
Έξω η Ε.Ε. & το ΝΑΤΟ  από τα Βαλκάνια! Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που τους στηρίζει, αυτούς που με τους πολέμους τους ξεριζώνουν λαούς από τις χώρες τους και δημιουργούν στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων. Καταδικάζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο συμφορές μπορεί να φέρει στο λαό μας και το λαό της ΠΓΔΜ!
Καταδικάζουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Οι νέοι και οι λαοί της περιοχής μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα! Έχουμε κοινές ανάγκες, αντιπαλεύουμε τον πόλεμο και τα συμφέροντα που τον γεννούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ