9 Δεκ 2018

Αφιέρωμα στους δεσμούς της Κέρκυρας με το ΚΚΕ και στους Κερκυραίους κομμουνιστές

 (ΦΩΤΟ)

Κερκυραίοι κομμουνιστές και φίλοι του ΚΚΕ στη ΜακρόνησοΚερκυραίοι κομμουνιστές και φίλοι του ΚΚΕ στη Μακρόνησο
Εκτεταμένο αφιέρωμα στους ακατάλυτους δεσμούς της Κέρκυρας με το ΚΚΕ και στους Κερκυραίους κομμουνιστές δημοσίευσε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Το κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στους πρωτοπόρους των σοσιαλιστικών - κομμουνιστικών ιδεών στο νησί και στη συμβολή τους στην ίδρυση του ΣΕΚΕ, στις 17 Νοέμβρη του 1918. Επίσης, αναδεικνύει τους στενούς και αδιάλειπτους δεσμούς του ΚΚΕ με την Κέρκυρα και την ηρωική Ιστορία και συμβολή των Κερκυραίων κομμουνιστών στην ανάπτυξη της δράσης του Κόμματος και των αγώνων του κερκυραϊκού λαού για την κοινωνική πρόοδο. Αναφέρεται, ακόμη, στους δεσμούς αίματος και αγώνων που ένωσαν ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ με την Κέρκυρα, καθώς και στο μαρτυρικό κερκυραϊκό νησάκι Λαζαρέτο, αξιοποιώντας και στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση της Οργάνωσης Κέρκυρας του Κόμματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ.
Υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Χρήστο Κορφιάτη και συνοδεύεται από φωτογραφίες των πρωτοπόρων Κερκυραίων κομμουνιστών Σπύρου Καλοδίκη, Νάσου Βλάσση, Αλέκου Πρίφτη, Κώστα Χυτήρη, Σπύρου Μπαλού, Οδυσσέα Κοτινά, Νίκου Λούβρου, Σίμου Βλάσση, Λέοντα Αυδή και Σταύρου Κωνσταντά.
(Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα). 
1 / 10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ