6 Δεκ 2018

Αθώος για τα “ανθρώπινα σκουπίδια” κρίθηκε ο Κασιδιάρης

Την ανοχή μερίδας της δικαιοσύνης στη ρατσιστική και φασιστική βία απέδειξε για άλλη μια φορά η προκλητική αθώωση του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης για το αδίκημα της διέγερσης σε βία από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 3 Δεκέμβρη.
Η δίκη αφορούσε τη δήλωση που είχε κάνει ο βουλευτής σε συγκέντρωση “αγανακτισμένων” κατοίκων στον Ασπρόπυργο, όπου τους καλούσε “να ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια”, που “ληστεύουν και δολοφονούν”. Πρωτόδικα ο Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το 2017, ενώ στη συνέχεια άσκησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε τον περασμένη Μάη καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να επικυρωθεί η πρωτόδικη απόφαση.
Στη συνέχεια όμως ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτηση ακύρωσης λόγω ερημοδικίας, που έγινε δεκτή, οδηγώντας τελικά μετά από συνεχείς αναβολές σε εκδίκαση της υπόθεσης πριν λίγες μέρες στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με πρόεδρο τη δικαστικό Φουρλάρη Σοφία και συνέδρους της Αυγουστοπούλου Δήμητρα και Πυργάκη Ελένη.
Το ποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανθρώπινα σκουπίδια έχει αποδειχτεί περίτρανα σε όλα τα χρόνια της δράσης του ναζισμού στην Ελλάδα. Το γεγονός πως με βάση αυτό το δεδικασμένο μπορεί κανείς να τους αποκαλεί έτσι χωρίς να φοβάται νομικές συνέπειες είναι μια λειψή παρηγοριά μπρος στην ατιμωρησία της διασποράς ρατσιστικού μίσους.
Με πληροφορίες από jailgoldendawn

1 σχόλιο:

  1. Εσείς που υπερασπίζεστε το μαχαίρι του φονιά, το μαχαίρι του φασίστα, να ξέρετε ότι αυτό το μαχαίρι, αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει και τη δικιά σας πόρτα.
    https://gkagkarin.blogspot.com/2018/12/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

TOP READ