8 Δεκ 2018

Χρυσές δουλειές στις εταιρείες ιδιωτικής ασφάλισης υπόσχεται ο Μητσοτάκης

       

Το πρόγραμμα της ΝΔ για τη δημιουργία τριών πυλώνων στο ασφαλιστικό σύστημα, όπου η ιδιωτική ασφάλιση θα είναι ο ένας από αυτούς, ανέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών με την οποία συναντήθηκε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως το κράτος πρέπει να χορηγήσει «ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης», υποσχόμενος «χρυσές» δουλειές στους επιχειρηματικούς ομίλους της ιδιωτικής ασφάλισης. Βέβαια, δεν υπάρχει «ουσιαστικότερο κίνητρο» από το νόμο Κατρούγκαλου που διέλυσε ότι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού. 
Εκτός από το συνταξιοδοτικό σύστημα, συζητήθηκαν άλλοι δύο «μεγάλης σημασίας τομείς» που έχουν «ψητό» για τις ασφαλιστικές εταιρείες, «αφ’ ενός η Υγεία και αφ’ ετέρου η συνολική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης στο ετήσιο συνέδριο της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» και υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία «τολμηρή και ριζική συνταγματική αναθεώρηση» και για τα θέματα διαφάνειας και λογοδοσίας. Eπ’ αυτού, κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση της ΝΔ να συζητηθεί η αναθεώρηση του άρθρου 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ