22 Μαρ 2019

Επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στον εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική

       

22-03-2019
Επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, μια περιοχή όπου ΝΑΤΟ και Ρωσία συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δύο ρωσικά αεροσκάφη «Sukhoi-27» ανάγκασαν ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό «B-52» να απομακρυνθεί από τα ρωσικά σύνορα στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Ρωσίας το εντόπισε να πετά πολύ κοντά στα σύνορα. Συνοδεία των δύο ρωσικών αεροσκαφών, το αμερικανικό εκδιώχθηκε από τον ρωσικό εναέριο χώρο.
Ωστόσο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής ανέφερε ότι το βομβαρδιστικό δεν εκδιώχθηκε και ολοκλήρωσε την αποστολή του «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Χαρακτήρισε δε το περιστατικό «αλληλεπίδραση ρουτίνας».
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη μετακίνηση έξι βομβαρδιστικών «Β-52» των ΗΠΑ στην Ευρώπη, είπε ότι «αναζωπυρώνει εντάσεις».
Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας προσκάλεσε τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του ΝΑΤΟ στην επικείμενη 8η Διάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια στη Μόσχα στις 23 – 25 Απρίλη. «Φέτος προσκαλέσαμε τους υπουργούς Αμυνας 124 κρατών, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Αμυνας των χωρών – μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της ΕΕ, καθώς και τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΝΑΤΟ», αναφέρει η δήλωση.
Google+
You must be logged in to post a comment Login


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ