13 Μαρ 2019

"Τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή"


Αποχώρησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη συνεδρίαση του ΠΣ λήγω της παρουσίας της αστυνομίας και της απαγόρευσης εισόδου των κάτοικων της Λευκίμμης στην αίθουσα συνεδριάσεων

Την Παρασκευή 8/3/19 συνεδρίασε εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (Π.Σ.Ι.Ν.) με τηλεδιάσκεψη. Ο περιφερειάρχης έμαθε ότι θα γίνονταν κινητοποίηση κατοίκων της Λευκίμμης ενάντια στην αδειοδότηση του παράνομου ΧΥΤΑ - χωματερής στη Λευκίμμη και για αυτό κάλεσε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Σ. στις Αλυκές Ποταμού.
Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο των Λευκιμμιωτών, που διαδήλωναν ειρηνικά με πλακάτ, στην αίθουσα των συνεδριάσεων.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και την ελεύθερη είσοδο των Λευκιμμιωτών στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων προφασιζόμενος το ενδεχόμενο να υπάρξουν βανδαλισμοί εκ μέρους τους…!
Ο Περιφερειάρχης και η κυβέρνηση κρύβονται και δικαιολογούνται πίσω από ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων ή ομάδων, που όμως πυροδοτούν οι δικές τους αντιδημοκρατικές πρακτικές και τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που έκαναν το 2014. Ας μην ξεχνούν τη ρήση του κ. Τσίπρα το 2014 ότι «δε θα πέσει ούτε χαρτοπετσέτα στη Λευκίμμη…!!!»
Μετά από αυτή την τοποθέτηση ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ κατάγγειλε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ που αποκλείει συμπολίτες μας από τη συνεδρίαση του Π.Σ. και δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει το Π.Σ. με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και για αυτό οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Η συγκεκριμένη αυταρχική και κατασταλτική στάση της περιφερειακής αρχής είναι ίδια με την αντίστοιχη στάση της Δημοτικής Αρχής Κέρκυρας που σταθερά καλεί αστυνομικές δυνάμεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αποδεικνύει την αυταρχική και αντιδημοκρατική αντίληψη και πρακτική της κεντρικής και τοπικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που πρακτικά στηρίζεται και από τις δυνάμεις της ΛΑΕ αλλά και από τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φοβούνται τον «εχθρό λαό» που διαμαρτύρεται και διεκδικεί.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Λευκίμμης μπορούν να αξιολογήσουν ότι μόνο ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και όχι ενέργειες που δίνουν τροφή στην κατασταλτική και συκοφαντική δράση της κυβέρνησης και των τοπικών στελεχών της.
Η ΛΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα και να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων. Να παλέψουν ώστε:
-          Με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα. Η κυβέρνηση έχει τα νομικά, διοικητικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για να το λύσει.
-          Να ερευνηθούν νέοι χώροι για το εργοστάσιο και το ΧΥΤΑ με κατεπείγουσες διαδικασίες και πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας και αξιολόγησης των υποψήφιων χώρων. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστά.
-          Να κλείσει άμεσα η χωματερή που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκίμμη. Να μεταφερθούν τα σκουπίδια που έχουν τοποθετήσει οι Συριζαίοι και οι ΝΔκράτες σε αδειοδοτημένο, κατάλληλο χώρο.
-          Να κλείσει η χωματερή Τεμπλονίου.
-          Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου εργατοτεχνικού προσωπικού.
-          Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών με αποκλειστικά δημόσια διαχείριση χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.
-          Προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους σταθμούς μεταφόρτωσης, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και τελική κατάληξη των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΑ.
-          Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
-          Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

12/03/19                                                                                    Γραφείο Τύπου
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ