13 Μαρ 2019

Εργοδοτική “Αυγή” – Αθλιότητες της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ περί “αποκλεισμού” των νόθων της ΟΙΥΕ από το Συνέδριο της

ΓΣΕΕ

Είναι γεγονός πως από τότε που πολλαπλασιάστηκαν τα συριζαϊκά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά τα τελευταία χρόνια, έχει ενταθεί ο ανταγωνισμός για το ποιος θα περάσει καλύτερα την κυβερνητική γραμμή. Η Αυγή ωστόσο αποδεικνύει με σημερινό της δημοσίευμα πως “ο παλιός είναι αλλιώς” κι ότι τα ομοειδή μέσα θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμα σκληρότερα για την υπερκεράσουν σε ψεύδη, προπαγάνδα και συκοφαντίες.
Στο στόχαστρο της εφημερίδας βρέθηκε αυτή τη φορά το ΠΑΜΕ -πέφτουμε από τα σύννεφα-, καθώς η αντίσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στους εκλεκτούς του Σύριζα που σε μεγάλο βαθμό αποτελούν την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) φαίνεται πως έχει πατήσει αρκετούς κάλους.Έτσι λοιπόν μια μέρα μετά τη ματαίωση του συνεδρίου – παρωδία που ετοίμαζαν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι εργοδοτικοί με νοθείες, αστυνομοκρατία και εν κρυπτώ διαδικασίες, το όργανο του Σύριζα σπεύδει να λειτουργήσει ως γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας, όχι μόνο αναπαράγοντας ασχολίαστα την κατάπτυστη ανακοίνωσή της κατά των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το ΠΑΜΕ, αλλά και δημοσιεύοντας κείμενο που κάνει κυριολεκτικά το άσπρο μαύρο.
Σύμφωνα λοιπόν με την Αυγή, το ΠΑΜΕ προχώρησε σε κίνηση “αρκετά στοχευμένη”, “αποκλείοντας” λέει μεγάλους κλάδους εργαζομένων από το εμπόριο και τα τρόφιμα. “Συμπτωματικά, οι χώροι με ενεργούς συνδικαλιστές, πραγματικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για αυξήσεις μισθών!”, συνεχίζει η εφημερίδα σε ένα κρεσέντο φιλοκυβερνητικής και φιλεργοδοτικής επικοινωνιακής εκστρατείας.
“Ενεργοί συνδικαλιστές” είναι οι διευθυντάδες και τα μεγαλοστελέχη, ανάμεσά τους και η διαβόητη πια “Μις Χαμόγελο” τέως διευθύντρια των My Market, που με εκβιασμούς και άλλες μεθοδεύσεις έσερναν μαζικά εργαζόμενους στις αρχαιρεσίες και έδιναν εντολές πως “ψηφίστε όποιον θέλετε, εκτός από τη ΔΑΣ”. Αυτοί που φέρανε μπράβους στην πρώτη απόπειρα διεξαγωγής συνεδρίου νόθων στη NOVOTEL, που δεν εμφανίστηκαν καν στη δεύτερη ημερομηνία που είχαν εξαγγείλλει, που χθες δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα σχέδιά τους παρά τη βοήθεια που είχαν ακόμα κι από ασφαλίτες.
“Πραγματικές διαπραγματεύσεις” είναι οι συμβάσεις που υπογράφονται με το πιστόλι στον κρόταφο για τους εργαζόμενους, που προβλέπουν ψίχουλα και “νόμιμους” μισθούς 300 ευρώ για τους οποίους πρέπει να λένε κι ευχαριστώ.
“Συμφωνίες για αυξήσεις μισθών” είναι τα ψίχουλα που ενόψει εκλογών παραχώρησε η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό, εφαρμόζοντας τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε, επισφραγίζοντας το θάνατο των συλλογικών διαπραγματεύσεων ελέω υπουργικών αποφάσεων, κομμένων και ραμμένων στις “αντοχές της οικονομίες”, δηλαδή της τσέπης των εργοδοτών.
Στο χαλαρό προσπερνάει η Αυγή και κάτι ενοχλητικές λεπτομέρειες, όπως τη μαζική παρουσία νόθων αντιπροσώπων, αποδίδοντάς την “κυρίως στην πλευρά της ΠΑΣΚΕ”, με την οποία βέβαια συνδικαλιστές του Σύριζα σε πολλούς χώρους έχουν αγαστές σχέσεις, ειδικά όταν είναι να παρεμποδιστεί το ΠΑΜΕ.
Στη συνέχεια παρατίθεται η λάσπη της ΟΙΥΕ περί δήθεν προπηλακισμών και επιθέσεων του ΠΑΜΕ σε συνέδρους, όπως της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, που με ανάρτησή της στα ΜΚΔ βγάζει καθρεφτάκι χαρακτηρίζοντας “εν κρυπτώ παράταξη της εργοδοσίας” το ΠΑΜΕ, επειδή τάχα διαλύει της “εργατικές ενώσεις”. Άσχετα που είναι χωρίς εργάτες.
Το μόνο που μένει στην Αυγή πλέον είναι να ζηλέψει τη δόξα του Τζήμερου και να επιτεθεί στην αφισορρύπανση του ΠΑΜΕ στο ΕΚ Καλαμάτας. Ή μήπως μπορεί κι ακόμα χαμηλότερα; Είμαστε σίγουροι ότι έχει όλα τα φόντα να μας εκπλήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ