10 Απρ 2019

Νεοφιλελέ Αυνανισμός






Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως η σάτιρα των Ράδιο Άρβυλα κυμαίνεται στην καλύτερη μεταξύ ντεμέκ απολίτικ καφενειακού χαβαλέ και αντιδραστικών ιδεολογημάτων. Όπως είχε κλειδώσει και στο στοίχημα, η μετακίνησή της παρέας στη συχνότητα του ΣΚΑΪ σήμανε και την πλήρη “απελευθέρωση” της πηγαίας νεοφιλελεύθερης φλέβας τους, τσακίζοντας κόκκαλα.

Αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα του απλού κόσμου και κατόπιν λαϊκής απαίτησης κατά τα λεγόμενά τους, πρόβαλλαν στη χθεσινοβραδυνή τους εκπομπή δύο φορές ένα σποτάκι, με αφορμή την τετραήμερη άδεια αυνανισμού που αποφάσισε να παραχωρήσει σουηδικών συμφερόντων εταιρεία στη Βρετανία στους υπαλλήλους της, για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.
Αφήνοντας παντελώς ασχολίαστο το γεγονός πως επρόκειτο για απόφαση ιδιωτικής, ιδιωτικότατης εταιρείας στο εξωτερικό, οι συντελεστές της εκπομπής αστειεύτηκαν με τον πιο εύκολο δυνατό τρόπο, παρουσιάζοντας δημόσιους υπαλλήλους ν’ απαιτούν εφαρμογή του μέτρου και στη χώρα μας.
Σαν να μην αρκούσε ο εμετικός αυτός κοινωνικός αυτοματισμός, σε ό,τι αφορά τα πλάνα που χρησιμοποιήθηκαν, η μόνη σχέση που είχαν με δημόσιους υπαλλήλους ήταν πως ένα από αυτά προέρχονταν από διαδήλωση εκπαιδευτικών, αν κρίνουμε από το πανό. Όλες οι υπόλοιπες ήταν από κινητοποιήσεις φοιτητών και άλλων κλάδων, συκοφαντώντας εμμέσως πλην σαφώς συνολικά τις εργασιακές διεκδικήσεις των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στο τέλος εμφανίζεται και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ένα τάχαμου λογοπαίγνιο περί “ασυγκράτητων συντρόφων”, που, πάντα κατά τα λεγόμενα του κεντρικού παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη, ήταν κι εκείνο που άρεσε ιδιαίτερα στο δαπίτικο κοινό της εκπομπής.
Εκεί που η φτήνια και η χυδαιότητα έξυσαν όμως τον πάτο, ήταν η στιγμή που εμφάνισαν – με μωσαϊκό στα πρόσωπα, νομίζοντας πως απευθύνονται μόνο στους δεξιούς χαχόλους χειροκροτητές τους – το Γιώργο Πέρρο από το ΠΑΜΕ και το Χρήστο Κατσώτη, στη διάρκεια κινητοποιήσεων να “δηλώνουν” πως χρειάζονται “σχέδιο Αυνάν για εκτόνωση” και πως πρέπει “εκτός από την άδεια αυνανισμού, να καταβληθούν και οδοιπορικά για εμάς που πρέπει να πάμε στο χωριό, στη φύση για να τον παίξουμε”.
Μπορεί να μην τυφλώνει ο αυνανισμός, όταν όμως σε τυφλώνει το μίσος για την εργατική τάξη και τα δίκια της, το μόνο σίγουρο είναι πως καταλήγεις  σε παλινδρομικές κινήσεις και με τα δύο χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ