Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης // 
Είτε με τις επιθέσεις μιας φανατικής ισλαμιστικής οργάνωση είτε με στους περιορισμούς που βάζουν οι ΗΠΑ σε κυβερνήσεις όπως την Βενεζουέλα ο δολοφόνος είναι ο ίδιος: η τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού.
Ο Τζιοβάνι από την Βενεζουέλα και ο Κασίμ από το Ιράκ δεν συναντήθηκαν ποτέ.
Η καρδιά του Τζιοβάνι, έξη χρονών, σταμάτησε να χτυπά ενώ περίμενε να βρεθεί κατάλληλο μόσχευμα μυελού των οστών σε ένα Ιταλικό Νοσοκομείο μετά από συμφωνία της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας αναφέρει η “Γκράνμα”.
Οι περιορισμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Βενεζουέλας παγώνοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς της στην Ευρώπη ακύρωσαν το πρόγραμμα και προκάλεσαν τον θάνατο του Τζιοβάνι.
Τα όνειρα του Κασίμ να γίνει ποδοσφαιριστής γκρεμίστηκαν όταν έχασε το πόδι του μετα από δολοφονική επίθεση του ΙΣ.
Επέζησε μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στην Μόσχα και τώρα μπορεί τουλάχιστον να βλέπει ποδοσφαιρικούς αγώνες όπως πρόσφατα το ματς μεταξύ Σπάρτακ και Ούφα.
Τα δύο παιδιά είναι παραδείγματα θυμάτων του ίδιου δολοφόνου: της τρομοκρατίας του ιμπεριαλισμού.
Χιλιάδες παιδιά υφίστανται κάθε μέρα τις συνέπειες των πολέμων ή των των οικονομικών περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που έπρεπε να καταδικαστεί για κρατική τρομοκρατία, στις χώρες που δεν ακολουθούν το δικό της μοντέλο, σχολιάζει η εφημερίδα του ΚΚ Κούβας.
Στον 21ο αιώνα η Βενεζουέλα, το Ιράκ,  η Συρία, η Λιβύη, η Υεμένη, το Αφγανιστάν, χώρες ή με ενεργειακά αποθέματα ή που εντάσσονται στον γεωπολιτικό σχεδιασμό των ΗΠΑ έχουν αποσταθεροποιηθεί ή δέχονται επιθέσεις για να υποδουλωθούν..
Η υποδομή τους έχει καταστραφεί και οι οικονομίες τους πιέζονται από ωμούς πιστωτικούς περιορισμούς που είναι κομμάτι του ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού για κυριαρχία σε όλη την υφήλιο.
Στρατιωτικές δυνάμεις και προηγμένα όπλα έχουν σταλεί στο Αφγανιστάν για την καταστολή των Ταλιμπάν που συνεχίζουν να κυριαρχούν σε τμήμα της χώρας, από τις πιό φτωχές του κόσμου.
Εκτός από την δολοφονία του προέδρου της η Λιβύη έχει περιέλθει σε απόλυτο χάος και κανείς δεν έχει πια τον έλεγχο. Μικρά παιδιά σκοτώνονται σε έναν ανελέητο εμφύλιο.
Στην Υεμένη σύμφωνα με τον ΟΗΕ το 80% των 24 εκατομμυρίων του πληθυσμού χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί αυξήθηκε από 900 σε πάνω από 1500 τον προηγούμενο χρόνο.
Η Συρία είναι υποχρεωμένη να πολεμά με δύο εχθρούς: τους τρομοκράτες του ΙΣ και τις συνέπειες των αεροπορικών επιδρομών του Πενταγώνου που σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, ενώ παράνομα διατηρούνται πάνω από χίλιοι στρατιώτες των ΗΠΑ στην χώρα.
Η Βενεζουέλα με τις πολυπόθητες πηγές ενέργειας αποτελεί τον στόχο διεθνούς επέμβασης όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε συνεργασία με γειτονικές χώρες, και τον αξιοθρήνητο Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών οργανώνει πραξικοπήματα.
Ο θάνατος του Τζιοβάνι μόλις 6 χρονών έχει συγκλονίσει την Βενεζουέλα και την Διεθνή Κοινή γνώμη.
Άλλα 26 παιδιά της Βενεζουέλας περιμένουν να ξεπαγώσουν οι λογαριασμοί στην Ευρώπη,  παιδιά που στάλθηκαν εκεί από την κυβέρνηση για να σωθεί η ζωή τους. Τώρα υπάρχει φόβος να έχουν την τύχη του Τζιοβάνι, καταλήγει η “Γκράνμα”
Ο λαός των ΗΠΑ που έχει παιδιά, κάποια από αυτά έχουν σκοτωθεί στις ένοπλες επιθέσεις στα Σχολεία ή έχουν σταλεί στους πολέμους, οφείλει να  συγκλονιστεί από αυτές τις περιπτώσεις και όλες τις άλλες όπου παιδιά σκοτώνονται από όπλα και περιορισμούς που βάζει η Κυβέρνηση τους.
Μια κυβέρνηση που ασκεί την ιμπεριαλιστική πολιτική που απαιτούν τα μονοπώλια για να νικήσουν στον διεθνή ανταγωνισμό σκοτώνοντας μικρά παιδιά.