Εμφυλιοπολεμικό κλίμα και γκρίνια επικρατεί στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή έπειτα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μαϊου. Η ραγδαία πτώση των ποσοστών της φασιστικής συμμορίας στις ευρωεκλογές (όπου έχασε σχεδόν το μισό της δύναμης της) αλλά και η παταγώδης αποτυχία των υποψηφίων της σε δήμους και περιφέρειες, οδηγεί σταδιακά την οργάνωση σε συνθήκες πολιτικής αποσύνθεσης.
Ήδη, πριν από τις εκλογές, είχε προηγηθεί η αποχώρηση από τη ναζιστική συμμορία πρώην ευρωβουλευτών (Συναδινός, Φουντούλης, Επιτήδειος) αλλά και στελεχών, που συνοδεύονταν από “καρφιά” για τις επιλογές της ηγεσίας. Μετά το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών, η δυσαρέσκεια απέναντι στην ηγεσία Μιχαλολιάκου δείχνει να ενισχύεται.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ακροδεξιάς-φιλοχρυσαυγίτικης φυλλάδας «Μακελειό» (όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα) σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός της Χ.Α. δέχεται αφόρητες πιέσεις να εγκαταλείψει την ηγεσία της οργάνωσης και να την παραδώσει σε κάποιο από τα πρωτοπαλίκαρα του.
«Παραιτήσου μπουχέσα»
Με παραινέσεις να παραιτηθεί, συνοδευόμενες με κοσμητικά επίθετα, οπαδοί της ναζιστικής οργάνωσης «υποδέχθηκαν» τη δήλωση του φυρερίσκου μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Χαρακτηριστικές ορισμένες από τις απαντήσεις στην ανάρτηση του ίδιου του Μιχαλολιάκου στο twitter:
“Παραιτήσου, σήμερα κιόλας, ρε μπουχέσα μπας και ανασάνει το εθνικιστικό κίνημα.. Βαρίδι κατάντησες με την εγωπάθεια και την οικογενειοκρατία του. ΟΥΣΤ”.
“Παραιτήσου ξεφτίλα”.
xa tweets
“Πρέπει κάποια στιγμή να το πάρεις απόφαση ότι δεν κανεις για αρχηγός εθνικιστικού κόμματος, ότι είχες να δώσεις το έδωσες, πάει έληξες…”
“Μια σωτηρία είχε η Χρυσή Αυγή χτες το βράδυ αμεση παραίτηση του Μιχαλολιάκου και στην θέση του ο Κασιδιάρης, γιατί αν το κόμμα πάει με τον Μιχαλολιάκο στις εθνικές, δεν θα μπει ούτε στη βουλή….”.
Αποτυχία και στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές
Πέραν των ευρωεκλογών, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή δέχθηκε ηχηρό ράπισμα και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Στο Δήμο Αθηναίων, όπου προεκλογικά οι χρυσαυγίτες διαλαλούσαν το πέρασμα του Κασιδιάρη στο δεύτερο γύρο, έπεσε εκλογική σφαλιάρα. Η «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» όχι μόνο δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο, αλλά κατετάγη 4η με ποσοστό 10,53%. Το εν λόγω ποσοστό, βέβαια, παραμένει ανησυχητικό, δεδομένου ότι βρέθηκαν 22.000 αθηναίοι που ψήφισαν έναν παντενταρισμένο νεοναζί τραμπούκο.
Αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Αττικής, το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Ηλ. Παναγιώταρο έλαβε 5,59%, ενώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο χρυσαυγίτης υποψήφιος (Χρυσομάλλης) πήρε μόλις 3,83%.
Ακόμη χαμηλότερα!
Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ο λαός μπορεί και πρέπει να δώσει μια δυνατή απάντηση στα φασιστοειδή και σε όσους τα αβαντάρουν. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η συμμορία των εγκληματιών της Χ.Α. πρέπει να πέσει ακόμη χαμηλότερα, να απομονωθεί και να τσακιστεί πολιτικά.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός με την ψήφο του μπορεί να θέσει εκτός Βουλής το ναζιστικό αυτό έκτρωμα, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που παλεύει σταθερά και αταλάντευτα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον τρέφει