30 Ιουν 2019

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΛΑΝΔΡΙΑ



            Πολλοί είναι εκείνοι που με ρωτάνε γιατί στηρίζω και θα ψηφίσω το ΚΚΕ στις 7 Ιουλίου. Η απάντηση είναι απλή: γιατί, το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές που έρχονται είναι ένα. Είμαστε μ’ εκείνους που αποδεδειγμένα υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας, που οι πράξεις τους δεν είναι ανακόλουθες με τα λόγια τους ή μ’ εκείνους που στα λόγια είναι μαζί μας και στην πράξη στηρίζουν όλες εκείνες τις πολιτικές που κάνουν τη ζωή μας κόλαση;
            Το να δηλώνεις απερίφραστα ότι θα εφαρμόσεις πολιτικές που θα εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο το λαό, όπως κάνει η Ν.Δ. δεν είναι εντιμότητα. Είναι κυνισμός. Το να πλασάρεσαι ως αριστερός όταν ως κυβέρνηση λειτουργούσες ως εξυπηρετητής των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των πολλών, όπως έκανε ο Σύριζα, είναι ανεντιμότητα. Το να προσπαθείς να υφαρπάξεις την ψήφο των δυσαρεστημένων απλώς και μόνο για να διεκδικήσεις μερίδιο στην εξουσία την επόμενη μέρα, όπως κάνουν κόμματα τύπου ΚΙΝΑΛ και άλλοι ευκαιριακοί σχηματισμοί-πυροτεχνήματα είναι πολιτική απατεωνιά.
            Η μόνη κερδισμένη ψήφος στις 7 Ιουλίου είναι η ψήφος στο κόμμα που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, που ήταν πάντα δίπλα στους πολλούς που παράγουν τον πλούτο κι ενάντια στους λίγους που τους τον κλέβουν και που θα συνεχίσει να το κάνει και μετά τις εκλογές, όταν όλοι οι υπόλοιποι θα μας έχουν ξεχάσει. Και αυτό το κόμμα δεν είναι άλλο από το ΚΚΕ!
Παναγιώτης Κελάνδριας
Καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τραγουδοποιός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ