Σε κατάσταση σταδιακής αποσύνθεσης μοιάζει να βρίσκεται το ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στο δρόμο προς τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Λίγο τα απογοητευτικά ποσοστά στις διπλές εκλογές του Μαϊου, λίγο η άνοδος του ακροδεξιού Βελόπουλου και η συσπείρωση της ΝΔ, λίγο η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση της δίκης (που έχει ήδη καθυστερήσει με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα) και τα… ποντίκια εγκαταλείπουν το σαπιοκάραβο πρωτού αυτό βυθιστεί.
Παρά τις φανφάρες των φασιστών περί δήθεν «συσπείρωσης των εθνικιστών» και «εθνικό προσκλητήριο της Χρυσής Αυγής», η ναζιστική συμμορία έχει αποτύχει να οργανώσει έστω και μια πολυπληθή ανοιχτή συγκέντρωση. Αντίθετα, οι προεκλογικές φασιστοσυνάξεις των χρυσαυγιτών λαμβάνουν χώρα συνήθως μέσα σε γραφεία και αίθουσες, όπου συνωστίζονται μερικά χουντογερόντια και οι συνήθεις άσβερκοι «φουσκωτοί» με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα τατουάζ-σβάστικες.
Τέτοιος… συνωστισμός υπήρξε και στα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής συμμορίας για την παρουσίαση των υποψηφίων της οργάνωσης ενόψει εκλογών. Ο «εθνικιστικός παλμός» (που διαφήμιζαν απ’ τα φασιστοσάϊτ τους οι χρυσαυγίτες) κλείστηκε σε μια αίθουσα λίγων ατόμων, όπου οι υμνητές του Χίτλερ χειροκροτούσαν τους εαυτούς τους. Να τους ευχηθούμε, από καρδιάς, η επόμενη σύναξη τους να γίνει σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού.
Η αδυναμία της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση, αφενός δείχνει ότι οι εναπομείναντες ψηφοφόροι της ντρέπονται γι’ αυτό που ψηφίζουν (ντρέπονται, δηλαδή, να πουν ευθέως ότι είναι φασίστες) και αφετέρου σηματοδοτεί την περαιτέρω συρρίκνωση της απήχησης του ναζιστικού μορφώματος.
Στις προσεχείς εκλογές, η συμμορία των ναζιστικών αποβρασμάτων πρέπει να πέσει ακόμη χαμηλότερα. Οι εργαζόμενοι – κυρίως η νεολαία – πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη, να δουν ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση δολοφόνων, νοσταλγών του Χίτλερ και του Μεταξά, που δεν έχει θέση ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά.
Πραγματική τιμωρία της Χρυσής Αυγής είναι η ακόμη μεγαλύτερη πτώση των ποσοστών της στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με ταυτόχρονη άνοδο του ΚΚΕ, της δύναμης που οι φασίστες απεχθάνονται και φοβούνται. Ο λαός μπορεί και πρέπει να τιμωρήσει τα χρυσαυγίτικα καθάρματα «μαυρίζοντας”» τα στην κάπλη και ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, της μοναδικής συνεπούς αντιφασιστικής δύναμης.