12 Ιουλ 2019

Ανενόχλητο δίκτυο παιδεραστών με πάνω από 500 θύματα στη Γερμανία – Πάνω από 20 χρόνια σφύριζε αδιάφορα η αστυνομία


Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο ξετυλίγεται αυτές της μέρες στη Γερμανία. Επί 20 ολόκληρα χρόνια, από το 1999 ως το 2019, τρεις τουλάχιστον άνδρες, οι οποίοι δικάζονται αυτή την περίοδο, κατηγορούνται για το βιασμό και την παραγωγή πορνογραφικού υλικού σε βάρος τουλάχιστον 500 παιδιών, ενώ πιθανότατα ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι δύο από τους δράστες ήδη ομολόγησαν πως για δεκαετίες βίαζαν παιδιά, ανάμεσά τους και τα εγγόνια του ενός, σε χώρο κατασκήνωσης της περιοχής Έλμπρινξεν στο Λίγκντε της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις πράξεις τους.,
Ξεχωριστά δικάζεται ο συνεργός τους, που κατηγορείται για την παρακολούθηση και ενορχήστρωση των βιασμών μέσω διαδικτυακής κάμερας, ενώ ήταν και στην κατοχή υλικού των εγκληματικών πράξεων. Το εξοργιστικό είναι πως στην περίπτωσή του προβλέπονται χαμηλές ποινές, ανασταλτικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να μην αποκλείεται σύντομα να γυρίσει σπίτι του. Έρευνα διεξάγεται για συνέργεια σε βάρος ακόμα πέντε ενηλίκων, καθώς και ενός 16χρονου, που είχε στην κατοχή του υλικό από την κατασκήνωση, ενώ φόβοι εκφράζονται πως οι ως τώρα συλλήψεις δεν αποτυπώνουν παρά την κορυφή του παγόβουνου ενός μεγάλου εγκληματικού δικτύου παιδεραστών.
Τεράστιες αντιδράσεις προκαλεί όμως η στάση της αστυνομίας κι άλλων αρμόδιων αρχών, που φαίνεται πως, παρά τις ενδείξεις που υπήρχαν εδώ και χρόνια, ολιγώρησαν, αφήνοντας ανενόχλητους τους εγκληματίες να συνεχίζουν να βασανίζουν παιδιά. Παρότι για έναν από τους δράστες υπήρχαν ενδείξεις κακοποίησης ανηλίκων ήδη από το 2002, ενώ αργότερα υποβλήθηκαν και μηνύσεις εναντίον του, η αστυνομία ειδοποίησε μόνο την Πρόνοια Ανηλίκων, όχι όμως και την εισαγγελία, ως όφειλε. Αλλά και η Πρόνοια, όχι απλά αγνόησε την ενημέρωση από την αστυνομία, αλλά το 2016 έδωσε σε αναδοχή ένα εξάχρονο κοριτσάκι στον συγκεκριμένο δράστη. Παρότι ακολούθησαν καταγγελίες για παραμέληση του ανηλίκου, αλλά και άλλες για κακοποίηση παιδιών, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για εξακρίβωση του τι συνέβαινε.
Η αστυνομία του Λίντγκε κινητοποιήθηκε μόλις τον Οκτώβρη του 2018, όταν οι συνάδελφοί τους σε άλλη πόλη έλαβαν καταγγελία σε βάρος του ίδιου δράστη, ο οποίος προφυλακίστηκε τον Δεκέμβρη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η προφυλάκιση των δυο άλλων ανδρών.
Η αδράνεια των αρχών όπως είναι φυσικό, δημιουργεί έντονες υποψίες συγκάλυψης. Ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι τον περασμένο Μάρτη, στη διάρκεια εσωτερικής έρευνας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας, προέκυψε πως στην πόλη Λίπε υπάρχουν διώξεις σε βάρος αστυνομικών σε υποθέσεις κακοποίησης και παιδικής πορνογραφίας, ενώ η Εισαγγελία διεξάγει έρευνα σε βάρος δυο αστυνομικών που αγνόησαν στοιχεία σε αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά και σε βάρος συνεργατών της Πρόνοιας στις πόλεις Χάμελν και Λίπε. Άγνωστο όμως παραμένει μέχρι στιγμής αν οι εν λόγω υποθέσεις σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με εκείνη του Λίντγκε.
Με πληροφορίες από jungewelt.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ