7 Αυγ 2019

Επίθεση αστυνομικίνας με αυτοκίνητο σε πρόσφυγες και μικρά παιδιά!



Επίθεση αστυνομικίνας με αυτοκίνητο σε πρόσφυγες και μικρά παιδιά!
Από Iskra
Το σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων «Το Μωβ», καταγγέλλει τη ρατσιστική επίθεση που πραγματοποίησε αστυνομικός, εργαζόμενη στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Ελαιώνα.
Η αστυνομικός επιχείρησε να πατήσει με το όχημά της πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, λέγοντας ότι «είναι παράνομοι» και πως δεν πρέπει να βρίσκονται στη χώρα. Μετά το περιστατικό η αστυνομικός πήγε κανονικά στην υπηρεσία της, ενώ το «Μωβ»απευθύνει καταγγελία προς κάθε αρμόδιο φορέα.
Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξία Τσούνη, μέλος του «Μωβ», βρέθηκε έξω από το κέντρο κράτησης προσφύγων μαζί με διερμηνέα και πολιτισμικό διαμεσολαβητή με σκοπό να πάρει συνέντευξη από άστεγες γυναίκες πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια συζήτησής της με μία από τις πρόσφυγες, η οποία είναι έγκυος και έχει τρία μικρά παιδιά, ένα λευκό αμάξι ανέπτυξε ταχύτητα ερχόμενο προς την ίδια και τους πρόσφυγες. Το αμάξι σταμάτησε λίγα μόλις εκατοστά μακριά τους.
Η Α. Τσούνη, σοκαρισμένη από το συμβάν και θεωρώντας ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, επιχείρησε να παρεμποδίσει την οδηγό του οχήματος να βγει και ακολούθησε η εξής συζήτηση:
Α. Τσούνη: Τι κάνεις; Δεν βλέπεις τα παιδιά; Παραλίγο να τα σκοτώσεις!
Οδηγός (αστυνομικός): Ε και; Έτσι κι αλλιώς παράνομα είναι!
Στη συνέχεια, η Α. Τσούνη ζητώντας τα στοιχεία της η οδηγός του οχήματος αποκρίθηκε ότι είναι αστυνομικός η οποία εργάζεται στο κέντρο κράτησης του Ελαιώνα, με το μέλος του σωματείου να της φωνάζει «Είσαι αστυνομικός; Κι αντί να προστατεύεις τους πρόσφυγες εδώ, που είναι η δουλειά σου, τους αποκαλείς παράνομους και παραλίγο να τους σκοτώσεις;», για να πάρει την απάντηση «ναι, είμαι αστυνομικός και θα με δεις τώρα που θα αναλάβω υπηρεσία. Κι αυτοί είναι παράνομοι, δεν θα έπρεπε να είναι καν εδώ».
Όλο το συμβάν καταγράφηκε σε καταγγελία που απευθύνει «Το Μωβ», προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, ζητώντας την παρέμβασή τους για το περιστατικό επικίνδυνης ρατσιστικής συμπεριφοράς αλλά και τη μέριμνα για τρεις άστεγες οικογένειες προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ